Η Ρούμελη τιμά την Εθνική Παλιγγενεσία και γιορτάζει τα 200 χρόνια της Επανάστασης (pics-vids)

Με σεβασμό στην ιστορία αιώνων και με όλα τα περιοριστικά μέτρα που επιβάλει η δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε, η Ρούμελη –στην πρωτεύουσά της την Λαμία– τίμησε σήμερα την Εθνική μας επέτειο και την συμπλήρωση 200 ετών από τον ξεσηκωμό των Ελλήνων.

Από νωρίς το πρωί οι κωδωνοκρουσίες των εκκλησιών –παρότι μόνο ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός λειτούργησε– έστελναν το μήνυμα διπλής εορτής, όπως αναφέρει το LamiaFM1.gr.

Σημαίες, λάβαρα και πορτρέτα ηρώων κοσμούν από χθες τις προσόψεις των δημόσιων κτηρίων Περιφέρειας και Δήμου, ενώ τα προπύλαια της Ιεράς Μητρόπολης είχαν στολιστεί με κλαδιά από βάγια.

Μέσα στον ιερό Ναό, αυστηρά ο αριθμός των επιτρεπόμενων πιστών με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Συμεών να στέλνει στον κόσμο το διαχρονικό μήνυμα της δίψας για την Ελευθερία και του αγώνα των προσπαθειών που αυτή επιτάσσει.

Στον πανηγυρικό της ημέρας, αναφέρθηκε με ομιλία της η διευθύντρια του 3ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας, κ. Ευαγγελοπούλου-Τσέλιου Αναστασία.

Στη συνέχεια, εν πομπή, κληρικοί και εκπρόσωποι φορέων και σωμάτων ασφαλείας κατευθύνθηκαν στο κενοτάφιο του ήρως της Ελληνικής Επανάστασης, Αθανασίου Διάκου, όπου γονυπετής ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών έψαλε το τρισάγιο του.

 Τιμές αποδόθηκαν και στην ομώνυμη πλατεία, όπου κατατέθηκαν στεφάνια στον αδριάντα του ήρωα.

 Δείτε τις όμορφες εικόνες από τους εορτασμούς στην πόλη της Λαμίας, μέσα από τον φακό του ΛΑΜΙΑ FM-1 96,2 και του LamiaFM1.gr:

 

Πηγή: LamiaFM1.gr