Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου: Διαδικτυακή η παρουσίαση των βραβείων

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Διαδικτυακά, λόγω πανδημίας, πραγματοποιείται αυτό το τριήμερο, έως και την Κυριακή 27 Ιουνίου, το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου 2021.
 
Οι ανακοινώσεις αναφορικά με τα Βραβεία Οδυσσέας (Odysseus Awards), καθώς και τα Βραβεία Cosmocinema (Cosmocinema Awards) θα γίνουν στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ απόψε (25 Ιουνίου), ενώ το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Ιουνίου θα παρουσιαστούν διαθέσιμες δουλειές και trailers, με συνδέσμους (links) στη σελίδα του φεστιβάλ στο Facebook.
 
Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου (London Greek Film Festival) με τη νέα του υβριδική μορφή (διαδικτυακή και με κανονικές προβολές και δράσεις) θα συνεχίζεται πλέον σε διάφορα επίπεδα κατά τη διάρκεια του χρόνου, με σκοπό να υπάρχουν δράσεις τόσο στο Λονδίνο, όσο και στην Ελλάδα, καθώς βέβαια και διαδικτυακές δράσεις.
 
Τα Βραβεία Οδυσσέας (Odysseus Awards) προσφέρονται από το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου από το 2008. Ταυτόχρονα, τα Βραβεία Cosmocinema (Cosmocinema Festival) που είναι από το 2018 κάτω από την ομπρέλα του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου, ενσωματώνονται σταδιακά στον κορμό του θεσμού.  
 
Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου δέχεται συμμετοχές από Έλληνες και ξένους δημιουργούς από όλο τον κόσμο.
 
Ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ είναι ο σκηνοθέτης Χρήστος Προσύλης.