Εθνική Πινακοθήκη: Η κιβωτός του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού άνοιξε τις πύλες της στον ΣΚΑΪ

Η Εθνική Πινακοθήκη, το θησαυροφυλάκιο του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού, άνοιξε τις πύλες του σήμερα στον ΣΚΑΪ και τη Σία Κοσιώνη. Η γενική διευθύντρια και "ψυχή" της Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα, μας ξενάγησε στους μοναδικούς χώρους της, επιτρέποντας στους τηλεθεατές του ΣΚΑΪ να πάρουν μία πρώτη γεύση της μοναδικής αυτής κιβωτού πολιτισμού για τη χώρα μας. 

Μάλιστα, η Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα αποκάλυψε ότι ο Παναγιώτης Τέτσης πρόλαβε να δει, έστω εικονικά, την τοποθέτηση του εμβληματικού μεγάλων διαστάσεων έργου του "Λαϊκή Αγορά" στην ανακαινισμένη Εθνική Πινακοθήκη. Πρόκειται για το πρώτο μνημειώδες έργο που υποδέχεται τους επισκέπτες.

“Χαίρομαι πάρα πολύ, γιατί ο Τέτσης πριν 'φύγει' είχε δει σε φωτορεαλιστικό αυτή την αίθουσα με τη 'Λαϊκή Αγορά', πρόλαβε να το δει και να χαρεί και χαίρομαι πάρα πολύ γι' αυτό” ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Πλάκα. “Δεν υπάρχει ωραιότερη υποδοχή για τους Έλληνες γιατί το σήμα που εκπέμπει είναι εύγλωττο, και μπορεί ο καθένας να το καταλάβει. Όπως μια λαϊκή αγορά είναι ένα λαϊκό δρώμενο όπου ο καθένας είναι ευπρόσδεκτος, ακριβώς έτσι και η Εθνική Πινακοθήκη είναι το σπίτι όλων των Ελλήνων” πρόσθεσε.  

“Έχουμε πολύ μεγάλους καλλιτέχνες και αξίζει να μπουν στον διεθνή ορίζοντα της τέχνης και νομίζω ότι το Μουσείο αυτό θα τους βάλει στο διεθνή ορίζοντα της τέχνης” υπογράμμισε. 

Παρακολουθήστε τη γενική διευθύντρια της Πινακοθήκης να μας ξεναγεί στους θησαυρούς της

 

 

 

 

 

Πηγή: skai.gr