Επίσκεψη Μητσοτάκη στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης με 5 μαθητές του Σκαγιοπούλειου Ορφανοτροφείου

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης με 5 μαθητές του Σκαγιοπούλειου Ορφανοτροφείου

Το Εθνικό Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Ποικιλομορφίας για τον Διάλογο και την Ανάπτυξη.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στη μόνιμη συλλογή του Μουσείου, μαζί με 5 μαθητές από το Σκαγιοπούλειο Ορφανοτροφείο. Η ξενάγηση έγινε από τον υφυπουργό αρμόδιο για Θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλα Γιατρομανωλάκη, συνοδεία της υφυπουργού αρμόδιας για Θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνας Μιχαηλίδου, και του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου, Γιώργου Παπαναστασίου.

Στο τέλος της επίσκεψης ο πρωθυπουργός έδωσε στα πέντε παιδιά αναμνηστικά δώρα από το Μουσείο και οι νεαροί μαθητές του είπαν ότι θα ολοκληρώσουν την επίσκεψή τους στην Αθήνα με επίσκεψη στην Ακρόπολη.

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τη νέα Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Μουσείου, την διεθνώς αναγνωρισμένη επιμελήτρια, ιστορικό τέχνης και μουσειολόγο, Κατερίνα Γρέγου. Σε αυτήν εξετάστηκαν οι μεγάλες δυνατότητες του ΕΜΣΤ, τα πλεονεκτήματα των κτιριακών υποδομών του και η εξαιρετική θέση, που έχει στον αστικό ιστό, σε μικρή απόσταση από το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, με αποτέλεσμα η σύγχρονη τέχνη να συνδυάζεται με τα αρχαία δημιουργήματα.

Πηγή: skai.gr