ΠΕΡΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ: 200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση (trailer)

Ο ΣΚΑΪ αποτυπώνει κάθε στιγμή από τη μεγάλη ημέρα της  25ης Μαρτίου 2021 με ένα ξεχωριστό αφιέρωμα για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Ο ΣΚΑΪ τιμά τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση με μία σειρά από ντοκιμαντέρ, αφιερωμένα στο μεγαλύτερο γεγονός της νεότερης Ιστορίας μας. O πρώτος κύκλος θα ολοκληρωθεί σε πέντε επεισόδια και το τρίτο επεισόδιο θα μεταδοθεί την Πέμπτη 1 Απριλίου στις 22.00.

Τα γεγονότα και οι παράγοντες που συνέβαλαν στην Παλιγγενεσία των Ελλήνων, τα πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν, οι κρίσιμες στιγμές και οι σημαντικότερες αποφάσεις που οδήγησαν στη δημιουργία του πρώτου Ανεξάρτητου Ελληνικού Κράτους. Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει ο Άρης Πορτοσάλτε, με τη συμμετοχή κορυφαίων Ιστορικών ρίχνοντας φως σε μία από τις σημαντικότερες περιόδους όχι μόνο της ελληνικής αλλά και της νεότερης ευρωπαϊκής ιστορίας.

Το τρίτο επεισόδιο ρίχνει φως στη συνέχεια του αγώνα και στα γεγονότα που χάραξαν την πορεία του έθνους. Μετά από σειρά εντυπωσιακών νικών ενάντια στους Οθωμανούς, τα δύο πρώτα χρόνια της Επανάστασης, οι Έλληνες καλούνται να συγκροτήσουν, μέσα σε συνθήκες πολέμου, κυβέρνηση. Ποιοι ήταν οι διεκδικητές της εξουσίας και πόσο μακριά ήταν διατεθειμένοι να φτάσουν προκειμένου να διασφαλίσουν την επιρροή τους; Οι εμφύλιες συγκρούσεις ανάμεσα στους Έλληνες κορυφώνονται, ενώ οι Οθωμανοί ετοιμάζουν την αντεπίθεσή τους.

Περί Ελευθερίας: 200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση  Το 3ο επεισόδιο, την Πέμπτη 1 Απριλίου στις 22.00 στον ΣΚΑΪ
 

Δείτε όλα τα επεισόδια εδώ

Δείτε το trailer:

 

Πηγή: skai.gr