Ζητούν τη δίωξη Παυλίδη

 Παραδόθηκε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης στον πρόεδρο της Βουλής το πόρισμα της προκαταρκτικής επιτροπής για τον πρώην υπουργό Αιγαίου Αριστοτέλη Παυλίδη.

Μόνο οι βουλευτές της ΝΔ υποστηρίζουν ότι δεν προέκυψαν οι ενδείξεις κατά του Αριστοτέλη Παυλίδη, για ηθική αυτουργία σε εκβίαση και ζητούν να μην παραπεμφθεί. Ωστόσο τον επικρίνουν, επειδή δεν απομάκρυνε τον στενό του συνεργάτη Παναγιώτη Ζαχαρίου και θεωρούν ότι επέδειξε πολιτική συμπεριφορά που αποκλίνει από την επιθυμητή.

Η αντιπολίτευση, στα δικά της πορίσματα προτείνει την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην υπουργού για την τέλεση της ηθικής αυτουργίας σε εκβιασμό, ενώ προτείνει και τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου.

Συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ ζητάει την ποινική δίωξη για τα αδικήματα της ηθικής αυτουργίας σε εκβίαση κατ' επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ' εξακολούθηση, της παθητικής δωροδοκίας, της νομιμοποίησης εσόδων απο παράνομες δραστηριότητες, της απιστίας κατ' εξακολούθηση και της παράβασης καθήκοντος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει τη δίωξη για δύο αδικήματα, της ηθικής αυτουργίας σε εκβίαση και της παθητικής δωροδοκίας ενώ κάνει διαπιστώσεις σχετικά με το καθεστώς των άγονων γραμμών της ακτοπλοΐας.

Ο ΛΑ.Ο.Σ αναφέρει στο πόρισμα του ότι συντρέχουν επαρκείς ενδείξεις για την άσκηση ποινικής δίωξης για την ηθική αυτουργία. Ζητά επίσης ποινική δίωξη για παθητική δωροδοκία του υπουργού κατά συναυτουργία.
Επίσης προτείνει να ισχύει για τους υπουργούς και πρώην υπουργούς ό,τι για τους απλούς πολίτες.

Το πόρισμα θα συζητηθεί τη Δευτέρα το απόγευμα στην Ολομέλεια της Βουλής και αμέσως μετά θα διεξαχθεί μυστική ψηφοφορία. 

Είναι αυτονόητο ότι σε τέτοια ζητήματα ούτε υπάρχει, ούτε μπορεί να υπάρχει θέμα ''γραμμής''. Όλοι οι βουλευτές, και της Ν.Δ, ψηφίζουν κατά συνείδηση. Αυτό οφείλουμε να το σεβόμαστε όλοι μας", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος ερωτηθείς πως αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο βουλευτές της Ν.Δ να ψηφίσουν ''εκτός γραμμής''.
Πηγή: skai.gr