Κλείσιμο

Υψηλοί τόνοι στη Βουλή

Με ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της πυρκαγιάς στην Αγιά της Λάρισας, που είχε ζητήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ξεκίνησε η συζήτηση στη Βουλή. 

Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε, αναφερόμενος στις πυρκαγιές, ότι αυτές έγιναν σε συνθήκες πρωτόγνωρου καύσωνα για τη χώρα, ενώ διαβεβαίωσε ότι όλες οι δασικές εκτάσεις θα κηρυχθούν αναδασωτέες.

Παράλληλα, επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ, καταλογίζοντάς του ότι αντιδρά στείρα σαν να προήλθε από παρθενογένεση.

Τώρα είδε τα προβλήματα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; αναρωτήθηκε. Τι θα επικαλεστεί, άγνοια ή αμνησία;

Προβάλλοντας το κοινωνικό πρόσωπο της κυβέρνησης απαρίθμησε σειρά δράσεων μεταξύ των οποίων το Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής για τη στήριξη των φτωχών και το πολυτεκνικό επίδομα που θ' αρχίσει να δίδεται στις τρίτεκνες οικογένειες από το 2008.

Ιδιαίτερα επιθετικός, ο Γιώργος Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αντί να κυβερνά, κάνει αντιπολίτευση και τον πρωθυπουργό ότι ζει εκτός πραγματικότητας.

Διερωτήθη, γιατί ο κ. Καραμανλής δεν αποπέμπει τους υπουργούς που απέτυχαν να αντιμετωπίσουν τις πυρκαγιές και ζήτησε εκ νέου τη διενέργεια εκλογών.

Από την πλευρά, του γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα αμφισβήτησε αν θα υλοποιηθούν οι κυβερνητικές εξαγγελίες για αποζημιώσεις στους πληγέντες σε σύντομο χρόνο, ενώ απαξίωσε τις κοινωνικές πολιτικές που εφαρμόζουν τα 2 μεγαλα κόμματα, λέγοντας ότι με την κοινωνική πολιτική επιστρέφει στους δικαιούχους ενα μικρό ποσοστό από τον πλούτο που τους άρπαξε.

Ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέκος Αλαβάνος επέρριψε ευθύνες σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση ζήτησε απόσυρση της τροπολογίας για την αναθεώρηση του άρθρου 24 και τόνισε ότι πριν καούν τα δάση, είχε καεί το δάσος ως αξία.

Το πρωί της Δευτέρας ο πρωθυπουργός συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Οικονομίας, όπου συζητήθηκαν μέτρα ενίσχυσης σε όσους επλήγησαν από τις πυρκαγιές, αλλά και από τον καύσωνα.

Απαντώντας σε ερώτηση εάν θα αποζημιωθούν οικονομικά οι πληγέντες, ο υπουργός Οικονομίας ανέφερε θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται και ό,τι είναι δυνατόν.

Το θέμα θα συζητηθεί και στην συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, την Τρίτη.
Πηγή: skai.gr