Υψηλοί τόνοι και κατά τη χθεσινή συζήτηση του Προϋπολογισμού

Ο υπουργός Οικονομίας επεσήμανε ότι αν η ΝΔ νικήσει στις εκλογές, αυτά που προβλέπει ο προϋπολογισμός δε θα υλοποιηθούν και αν κληθεί η Κομισιόν να κάνει δημοσιονομική απογραφή θα βάλει μέσα ακόμα και εξοπλιστικά δάνεια με αποτέλεσμα η οικονομία να μπει στο δόκανο του συμφώνου σταθερότητας.
Από την πλευρά της η Βάσω Παπανδρέου, επικέντρωσε της ομιλία της στην ανάγκη ενότητας του κόμματος, ενώ εξαπέλυσε επίθεση κατά της ΝΔ λέγοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ακολουθεί τυχοδιωκτική πολιτική και ότι ισοπεδώνει και απαξιώνει τα πάντα. «Εμείς -είπε - προχωρούμε ενωμένοι στη μάχη των εκλογών, προχωρούμε ενωμένοι στην επόμενη τετραετία της διακυβέρνησης».
Νωρίτερα ο Υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος, σημείωσε ότι όταν έρθει η ώρα της κάλπης οι πολίτες που έχουν ιστορική συνείδηση και φρόνηση θα κάνουν την επιλογή που πρέπει. Το ΠΑΣΟΚ, πρόσθεσε, έχει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας την επόμενη τετραετία γιατί διαθέτει εμπειρία και γνώση στην διαχείριση κρίσεων. Αναφερόμενος στην Ολυμπιακή προετοιμασία, ο κ. Βενιζέλος τόνισε, ότι τα έως τώρα επιτεύγματα πρέπει να διαφυλαχθούν ως κόρη οφθαλμού, μακριά από τους μικροκομματικούς ανταγωνισμούς και τις προεκλογικές υπερβολές.
«Αυτός θα είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ» απάντησε ο Προκόπης Παυλόπουλος και τόνισε πως όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση Καραμανλή θα δώσει μετά τις εκλογές προοπτική προόδου και κοινωνικής δικαιοσύνης στον τόπο.
Παρεμβαίνοντας ο Κων/νος Μητσοτάκης είπε ότι «αν έλθει η ΝΔ στην εξουσία, δε θα μπορεί να εκτελέσει αυτόν τον προϋπολογισμό γιατί είναι ανεκτέλεστος..."
Ο βουλευτής του ΚΚΕ Ορέστης Κολοζώφ, υποστήριξε ότι είτε με ΠΑΣΟΚ είτε με ΝΔ, ο λαός θα κληθεί να σφίξει το ζωνάρι.
Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΝ Γιάννης Δραγασάκης, τόνισε ότι η πολιτική του ΠΑΣΟΚ αποτελεί παραλλαγή δεξιάς πολιτικής και πως ο τόπος χρειάζεται ανταγωνιστικό πόλο στο δικομματισμό.
Πηγή: skai.gr