Υπόμνημα στον πρωθυπουργό παρέδωσαν οι δάσκαλοι

Υπόμνημα προς το διευθυντή του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού, Γιάννη Αγγέλου, παρέδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης πενταμελής αντιπροσωπεία των δασκάλων. Όπως τους διαβεβαίωσε ο κ. Αγγέλου, ο πρωθυπουργός πρόκειται να δει τους δασκάλους, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει το πότε. Νωρίτερα, το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας εισηγήθηκε νέα πενθήμερη απεργία από την ερχόμενη εβδομάδα, ωστόσο οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν την ερχόμενη Παρασκευή.
Από την πλευρά της η ΟΛΜΕ προτείνει 48ωρη απεργία για τις 2 Οκτωβρίου. Η οριστική απόφαση θα ληφθεί το Σάββατο στην ολομέλεια των προέδρων των ΕΛΜΕ.
Εξηγώντας τα όσα δήλωσε την Τρίτη η υπουργός Παιδείας περί «ανέντιμων», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, δήλωσε: «Η κ. Γιαννάκου δεν εννοούσε τους δασκάλους. Αναφερόταν σε αθλιότητες και επιθέσεις που δέχθηκε και τις οποίες όλοι γνωρίζουμε». Σε ερώτηση να προσδιορίσει ποιοί έκαναν τις αθλιότητες και τις επιθέσεις, ο κ. Ρουσόπουλος απάντησε: «στην ίδια κοινωνία ζούμε».
«Η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι το κουδούνι έχει χτυπήσει, έχει τελειώσει το διάλειμμα. Χρειάζεται πλέον μία ευθύνη, αν όχι απέναντι στους δασκάλους, απέναντι στις μανάδες και τους πατεράδες, οι οποίοι έχουν τεράστιο πρόβλημα», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέκος Αλαβάνος, ζητώντας παράλληλα από το ΠΑΣΟΚ να πάρει θέση σχετικά με τα αιτήματα και τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών.
Πηγή: skai.gr