Υπερψηφίστηκε το ν/σ για τα ΜΜΕ

Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν οι βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης, ενώ το καταψήφισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο υπουργός Επικρατείας Θόδωρος Ρουσόπουλος έκανε λόγο για ρεαλιστική λύση, συμβατή με το Σύνταγμα της χώρας και τους ευρωπαϊκούς κανόνες, διαβεβαίωσε ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί ο νέος χάρτης συχνοτήτων, ενώ κατέθεσε σειρά αλλαγών στο νομοσχέδιο.

Παράλληλα δεσμεύτηκε, μετά από σχετικές προτάσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης, να επανεξετάσει τη ρύθμιση, ώστε να εξαιρεθούν από τη μοριοδότηση τα κόμματα και οι κοινωνικοί φορείς.

Από την πλευρά τους, οι εισηγητές των κομμάτων της αντιπολίτευσης, εξέφρασαν τη διαφωνία τους για το χρόνο κατάθεσης και ψήφισης του νομοσχεδίου, κατηγορώντας την κυβέρνηση για προσπάθεια ομηρίας των ΜΜΕ.

Η κριτική τους εστιάστηκε επίσης στην υπερσυγκέντρωση, όπως υποστήριξαν, αρμοδιοτήτων του εκάστοτε υπουργού Επικρατείας σε ό,τι αφορά τις αδειοδοτήσεις, στη ρύθμιση για την πώληση του 49% των μετοχών της ΕΡΤ σε ιδιώτες καθώς και στην κατάργηση των τοπικών καναλιών.

Επιφυλάξεις, σε ό,τι αφορά τη διάταξη για τη συγχώνευση τοπικών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών με τη δημιουργία περιφερειακών, εξέφρασαν και οι βουλευτές της ΝΔ Κωνσταντίνος Γκιουλέκας και Σταύρος Κελέτσης.

Ουσιαστική προσπάθεια εξορθολογισμού της διαδικασίας για τις αδειοδοτήσεις τηλεοπτικών σταθμών το χαρακτήρισε ο βουλευτής Αρκαδίας Ανδρέας Λυκουρέτζος, μέσω του ΣΚΑΪ.

Πρόσθεσε ότι το νομοσχέδιο φέρνει πολλά καινούρια, καθώς οργανώνει τον χώρο της επικοινωνίας και βάζει τις βάσεις για την αντικειμενοποίηση της διαδικασίας της αδειοδότησης των ΜΜΕ.
Πηγή: skai.gr