Υλοποιούμε τις δεσμεύσεις

Ότι ανακοινώνει η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα δεν αποτελούν προεκλογικές παροχές αλλά υλοποίηση των δεσμεύσεων της δήλωσαν από κοινού οι κ. Αλογοσκούφης και Ρουσόπουλος, σε κοινή συνέντευξη τύπου για δράσεις της γενικής γραμματείας επικοινωνίας για άτομα με αναπηρία.

Για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών οι δύο υπουργοί παρέπεμψαν στις δηλώσεις του πρωθυπουργού και σχολίασαν τις αποχωρήσεις από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ για τις επόμενες εκλογές του Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου και του Ευάγγελου Πολύζου.

Παράλληλα, οι δύο υπουργοί ανακοίνωσαν την δωρεάν διάθεση 50 χιλιάδων αποκωδικοποιητών σε άτομα με ειδικές ανάγκες.

Το πρόγραμμα ανέρχεται σε 15 εκατομμύρια ευρώ.

Νωρίτερα, την προγραμματική σύμβαση για την εκτέλεση του έργου Πρόγραμμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος για την Εκτέλεση Έργων Συμβολής στην Εθνική, Κοινωνική, Οικονομική και Πολιτιστική Πρόοδο του Τόπου για την Προγραμματική Περίοδο 20072013 υπέγραψαν την Τρίτη, ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος και ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης.

Πρόκειται για περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ, που θα λάβει η εκκλησία της Ελλάδος από το Τέταρτο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης.

Εν τω μεταξύ, το μισθολόγιο των αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών και Άμυνας.

Κατά 8,2% αυξάνεται από τον Ιανουάριο του 2008 ο βασικός μισθός του ανθυπολοχαγού.

Φθάνει στα 860 ευρώ από 795 που είναι σήμερα, όπως αποφασίσθηκε στη συνάντηση που είχαν οι κ. Αλογοσκούφης και Μειμαράκης.

Επιπλέον, οι στρατιωτικοί από την ίδια ημερομηνία θα πάρουν και την ετήσια αύξηση που θα προβλέπει η εισοδηματική πολιτική.

Από τις αρχές του επόμενου αυξάνονται επίσης κατά 8,2%, το χρονοεπίδομα και τα πτητικά εξάμηνα, ενώ με το ίδιο ποσοστό αυξάνεται από το Σεπτέμβριο του 2008 το επίδομα ειδικών συνθηκών.

Για προεκλογική σκοπιμότητα κάνει λόγο σε δήλωσή του ο αρμόδιος τομεάρχης του ΠΑΣΟΚ Τηλέμαχος Χυτήρης, σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του υπουργών Οικονομίας και Επικρατείας για τα ΑΜΕΑ

Σχολιάζοντας το ΚΚΕ έκανε λόγο για εμπαιγμό και κοροϊδία προς τους αναπήρους και τις οικογένειές τους και σε ανακοίνωσή του ζητά τη λήψη ουσιαστικών μέτρων, που όπως αναφέρει, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αρνούνται να πάρουν.

Για πρωτοφανή επιχείρηση αποπροσανατολισμού και επιλεκτική, συχνά ευτελή, παροχολογία ενόψει των εκλογώνεξπρές, που, όπως αναφέρει, όλα δείχνουν ότι ετοιμάζει κάνει λόγο ο υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Συνασπισμού Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Πηγή: skai.gr