Χρυσοχοϊδης: Δεν θα περάσει ο φαρισαϊσμός

Παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τα επεισόδια της περασμένης Παρασκευής στα Εξάρχεια και την πολιτική κόντρα περί αστυνομικής βίας που πυροδότησαν φωτογραφίες αστυνομικών με διαδηλωτές.

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Χρυσοχοΐδης στέλνει μήνυμα ότι «ο εξευτελισμός της ανθρώπινης προσωπικότητας δεν είναι νοητός ποτέ, πουθενά, από κανένα και με οποιαδήποτε δικαιολογία». Προσθέτει ότι η Αστυνομία έχει τη δύναμη να αναδείξει και να αντιμετωπίσει τέτοια φαινόμενα.

«Κανένα βίντεο, παρά τη δύναμη της εικόνας δεν θα το αλλάξει αυτό. Πολύ περισσότερο δεν θα περάσει ο φαρισαϊσμός που ξεχείλισε, μετά την πρώτη φορά εορτασμό, χωρίς καταστροφές, των επετείων 17ης Νοέμβρη και 6ης Δεκεμβρίου», έγραψε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Χθες το βράδυ, με ανακοίνωσή του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απέρριψε τις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ περί αστυνομικής βίας.

«Οι άντρες των ΜΑΤ δεν ''εξευτέλισαν διαδηλωτές στους δρόμους της Αθήνας'', συνέλαβαν υπεύθυνους για επιθέσεις στο κέντρο των Εξαρχείων, με τις μολότοφ και τις πέτρες στα χέρια. Η διαδήλωση άλλωστε είχε τελειώσει περίπου 2 ώρες πριν», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε σήμερα δια του εκπροσώπου Τύπου του, Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος δήλωσε στο Πρακτορείο FM ότι «ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν προσπαθεί να βγάλει ψεύτη μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά όλους τους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι είδαν τις αποτρόπαιες εικόνες ξυλοδαρμού και βίας το βράδυ της Παρασκευής».

Για την υπόθεση, έχει διαταχθεί ΕΔΕ από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πηγή: skai.gr