Χρήστος Θεοδώρου: «Δεν θα γίνω ακόμη μία Ιφιγένεια»

Επίθεση προς την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο πρώην υφυπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Θεοδώρου, με αφορμή την εμπλοκή του γαμπρού του σε σενάρια ύποπτου πλουτισμού. Ο κ. Θεοδώρου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επέλεξε το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου, ενώ και η ηγεσία του κόμματος προτίμησε τη σιωπή. Κατά τον πρώην υφυπουργό αυτή η σιωπή είναι ύποπτη και σκόπιμη και αποσκοπεί να ελέγξει τα εσωκομματικά δρώμενα, καθώς οι εξελίξεις φαίνονται ταχύτερες από ότι αναμένονταν. Ο κ. Θεοδώρου άφησε αιχμές ότι και άλλοι σύντροφοί του στο ΠΑΣΟΚ θυσιάστηκαν με προφάσεις της κομματικής ηγεσίας, αλλά ο ίδιος αρνείται, όπως είπε, να γίνει ακόμη μία Ιφιγένεια. Ζήτησε το άμεσο ξεκαθάρισμα της υπόθεσης, διαβεβαίωσε ότι είναι έτοιμος να καταθέσει στον εισαγγελέα και γνωστοποίησε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές.
Το ενδιαφέρον του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, προκάλεσαν τα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ο γαμπρός του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Θεοδώρου και πρώην σύμβουλος στο υπουργείο Ανάπτυξης, εμπλέκεται σε σκάνδαλο δωροληψίας. Ο κ. Παπαγγελόπουλος έδωσε εντολή να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό και να του διαβιβαστεί το πόρισμα της προανακριτικής έρευνας που διενεργεί η Ασφάλεια, και, εάν από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύψει η τέλεση αξιόποινων πράξεων, θα προχωρήσει σε ποινικές διώξεις.
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Κίμων Κουλούρης, απέφυγε να σχολιάσει, λέγοντας ότι δεν μπορεί να εκφράσει άποψη εναντίον του κ. Θεοδώρου όσο βρίσκεται σε εξέλιξη η αστυνομική έρευνα. Πρόσθεσε ότι έχει αντικαταστήσει τα μέλη τριών επιτροπών του υπουργείου που σχετίζονται με τις προμήθειες, ενώ έχει ζητήσει και τις παραιτήσεις των υπαλλήλων του υπουργείου από άλλες δέκα επιτροπές.
Πηγή: skai.gr