Χρήσιμος οδηγός για τις εκλογές

«Χαμηλώνουν» οι προβολείς της δημοσιότητας από τα μεσάνυχτα για τους υποψηφίους των εκλογών, καθώς απαγορεύεται η μετάδοση πολιτικών συζητήσεων με τη συμμετοχή τους.
Οι κάλπες θα ανοίξουν στις επτά το πρωί της Κυριακής και θα κλείσουν μετά από 12 ώρες, οπότε και θα επιτραπεί η μετάδοση των exit polls.
Για πρώτη φορά φέτος, επίσημα συγκεντρωτικά αποτελέσματα θα αρχίσουν να ανακοινώνονται περίπου στις οκτώ, καθώς το υπουργείο Εσωτερικών δεν θα περιμένει τη συγκέντρωση αποτελεσμάτων από πολλά εκλογικά τμήματα. Όπως διευκρινίζεται από τον υπουργό Εσωτερικών, Νίκο Αλιβιζάτο, τα πρώτα συγκεντρωτικά πιθανότατα δε θα δίνουν την τελική εικόνα.
Η ψηφοφορία παραμένει υποχρεωτική και πλέον δεν ισχύει το κώλυμα της χιλιομετρικής απόστασης, με την εξαίρεση όσων έχουν ξεπεράσει τα 70 τους χρόνια ή είναι δημόσιοι υπάλληλοι ή ανήκουν στα σώματα ασφαλείας και θα βρίσκονται σε υπηρεσία.
Οι ψηφοφόροι δεν χρειάζεται πλέον να επιδείξουν το εκλογικό τους βιβλιάριο, καθώς αρκεί η επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.
Πληροφορίες για την εκλογική διαδικασία, αλλά και για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων, θα δίδονται στον τηλεφωνικό αριθμό 1564, στα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, στους δήμους και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών
Διαβάστε ακόμα:
Εκλογική νομοθεσία
Τι πρέπει να γνωρίζουμε
Ψηφοφορία ετεροδημοτών
Έδρες επικρατείας
Προσέλευση ψηφοφόρων
Ανυπότακτοι
Πηγή: skai.gr