Χωρίς εκπλήξεις

Το ψηφοδέλτιο
Ιστορικά και διακεκριμένα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος επιλέχθηκαν για τις πρώτες εκλόγιμες θέσεις.

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου τέθηκε ο πρώην πρόεδρος του κόμματος, Μιλτιάδης Έβερτ, ενώ στη δεύτερη θέση ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς και στην τρίτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

Ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Παναγιώτης Χηνοφώτης, η επιλογή του οποίου προκάλεσε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, τοποθετήθηκε στην τέταρτη θέση.
• • • •

Ακολουθούν η πολιτική μηχανικός Φεβρωνία Πατριανάκου, και ο καθηγητής στο Πάντειο πανεπιστήμιο, πρόεδρος του Ινστιτούτου Κωνσταντίνος Καραμανλής και νυν εκπρόσωπος της ΝΔ Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, στην πέμπτη και έκτη θέση αντίστοιχα.

Τις υπόλοιπες εκλόγιμες θέσεις του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ καταλαμβάνουν η Ελένη Λουρή Δενδρινού καθηγήτρια πανεπιστημίου, ο Σπύρος Σταυριανόπουλος μηχανολόγος μηχανικός, η Ευγενία Τσουμάνη δικηγόρος, ο Χρήστος Ζερεφός ακαδημαϊκός καθηγητής Φυσικής, η Αλίκη Μοσχή Διεθνολόγος και ο Γιώργος Παπανικολάου, πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.

Στη διάρκεια της παρουσίασης του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κυβερνώντος κόμματος, ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Αρβανιτόπουλος τόνισε ότι το ψηφοδέλτιο αποτελείται από πολιτικούς με σημαντική προσφορά στη δημόσια ζωή της χώρας. [
Άρωμα γυναίκας… στο
Συγκεκριμένα, επικεφαλής του ψηφοδελτίου τέθηκε η υπερνομάρχης Αθηνών Πειραιώς Φώφη Γεννηματά, κόρη του Γιώργου Γεννηματά που συμβολίζει την ιστορία αλλά και τη συνέχεια του κόμματος.

Ακολουθούν στη δεύτερη θέση η Λούκα Κατσέλη, καθηγήτρια Οικονομικών στο πανεπιστήμιο Αθηνών, ειδική σύμβουλος του Ανδρέα Παπανδρέου και σύζυγος του Γεράσιμου Αρσένη που πολιτεύεται στη δύσκολη μονοεδρική της Κεφαλονιάς.

Για την τρίτη θέση επιλέχθηκε ο συνταγματολόγος Γιώργος Παπαδημητρίου, σύζυγος της Άννας Τσάτσου και νομικός σύμβουλος του Κώστα Σημίτη.

Στη τέταρτη θέση τοποθετήθηκε ο δήμαρχος Πάρου Γιάννης Ραγκούσης και νυν εκπρόσωπος του κόμματος που αποτελεί προσωπική επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου. Εξάλλου, με αυτή του που την κίνηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δείχνει να αναγνωρίζει τη προσφορά των στελεχών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Επίσης, την πέμπτη θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΠΑΣΟΚ κατέλαβε η καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Θάλια Δραγώνα, σύζυγος του καθηγητή Νίκου Μουζέλη, που ανήκει στο στενό κύκλο συνομιλητών του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.

Στην έκτη θέση βρίσκεται ο επικεφαλής της WWF Σπύρος Κουβέλης κι ακολουθούν ο καθηγητής περιβαλλοντικού σχεδιασμού στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Ηλίας Μπεριάτος, ο γνωστός εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος, ο συντονιστής νομαρχιακής Ξάνθης, Σωκράτης Ξυνίδης, ο Φίλιππος Ηλιάκης, αδελφός του εκλιπόντος πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας, ο Γιάννης Βαρδακαστάνης, πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ατόμων με αναπηρία, και ο Κώστας Λαλιώτης.

Παρουσιάζοντας το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Ραγκούσης επεσήμανε ότι πρόκειται για πρόσωπα με τη δυνατότητα προσφοράς με έμφαση στην οικονομία, το περιβάλλον και την τοπική αυτοδιοίκηση. [
Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας

Πηγή: skai.gr