Χαρίτσης: Η κατάσταση στη χώρα διαρκώς χειροτερεύει 

Για «προσπάθεια του πρωθυπουργού να αποπροσανατολίσει από τη διάψευση των προεκλογικών υποσχέσεων της ΝΔ», κάνει λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης και αποδίδει σε αυτό τα «σενάρια περί πρόωρων εκλογών, που διοχετεύει η κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Ειδικότερα, σε συνέντευξη του στον «Τύπο της Κυριακής», τονίζει ότι «ο  ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει να φοβάται τίποτα», όμως «ανησυχούμε γιατί η κατάσταση στη χώρα διαρκώς χειροτερεύει και τα προβλήματα εντείνονται».

Ο κ. Χαρίτσης αναφέρει ότι «η θετική δυναμική της ελληνικής οικονομίας που πέτυχε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ήδη εξαντλείται» και προσθέτει ότι με τη διακυβέρνηση της ΝΔ "είχαμε αύξηση των απολύσεων -ρεκόρ 18ετίας τον Οκτώβριο, πτώση της βιομηχανικής παραγωγής και χαμηλό 20ετίας στην εκτέλεση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων", αλλά και "χάος στο προσφυγικό".

Παράλληλα, καταλογίζει στην κυβέρνηση ότι "παρακολουθεί ως θεατής τα πολύ σοβαρά εθνικά θέματα και εξυπηρετεί συγκεκριμένα ολιγαρχικά συμφέροντα με φωτογραφικές διατάξεις, στοχεύοντας στο βραχύ πολιτικό όφελος».

Σχετικά με την απλή αναλογική, ο κ. Χαρίτσης υπογραμμίζει ότι «δεν είναι πρόβλημα, όπως την παρουσιάζουν οι οπαδοί της παλινόρθωσης του παλιού πολιτικού συστήματος, αλλά ο δρόμος προς τα εμπρός». «Αλλιώς», σχολιάζει, «επιστρέφουμε στο μονοκομματικό κράτος-φέουδο». Προσθέτει δε ότι «το ευρωπαϊκό παράδειγμα μας δίνει θετική απάντηση στη δυνατότητα συνεργασίας ριζοσπαστικών και προοδευτικών δυνάμεων».

Για το Συνέδριο αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει και θα ανανεώσει εκεί την προγραμματική του πρόταση «για κοινό μέτωπο ενάντια στην άνοδο της ακροδεξιάς και στην επικράτηση του νεοφιλελευθερισμού». Σκοπός, τονίζει, «είναι η προώθηση των ριζοσπαστικών τομών και θεσμικών μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία, για ένα αναπτυξιακό μοντέλο με κανόνες για όλους και δίκαιη κατανομή του πλούτου».
 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ