Χαιρετισμός Παπανδρέου για την απελευθέρωση της Αθήνας

Η χώρα τιμά όσους αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση της Αθήνας, δήλωσε στον χαιρετισμό του ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με την ευκαιρία της 65ης επετείου της Απελευθέρωσης της πόλης των Αθηνών από τα γερμανικά στρατεύματα.

Στον χαιρετισμό του ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μια ιστορική στιγμή και επισήμανε ότι η χώρα τιμά όσους αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση της Αθήνας. Υπογράμμισε επίσης πως η εθνική μνήμη διδάσκει ότι όταν οι Έλληνες αγωνίζονται ενωμένοι, πετυχαίνουν τους στόχους τους.

Πρόσθεσε, ότι την ιστορία τη γράφουν οι απλοί άνθρωποι και υπογράμμισε ότι και σήμερα ενωμένοι όπως και τότε, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια καλύτερη Ελλάδα της Δικαιοσύνης, της ισότητας, της ασφάλειας και της ευνομίας και να κερδίσουμε το μέλλον που μας αξίζει.

Ως ημέρα συλλογικής ιστορικής μνήμης ανέφερε τη 12η Οκτωβρίου ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, τονίζοντας ότι το συμβόλαιο της ελευθερίας γράφτηκε με αγώνα και αίμα και πρόσθεσε, ότι έχουμε χρέος να θυμόμαστε με σεβασμό και ευλάβεια τον αγώνα εκείνων που έφυγαν από τον ναζισμό, τον φασισμό, την πείνα και τις εκτελέσεις.

Στην τελετή, εκτός του πρωθυπουργού και του δημάρχου Αθηναίων έδωσαν επίσης το «παρών», ο νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός, ο υπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Απόστολος Νεράντζης και οι βουλευτές Γεράσιμος Γιακουμάτος από τη ΝΔ και Ιωάννης Κοραντής από το ΛΑΟΣ.
Πηγή: skai.gr