Βούτσης για σύνθεση Επιτροπών: Όλα σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό

Αιχμές κατά ΝΔ για προσπάθεια επιβολής άλλης ατζέντας, ως απάντηση στα πυρά περί «πραξικοπήματος». Επιβεβαιώνει τις ανακατατάξεις βάσει του νέου χάρτη της δύναμης των κομμάτων, αλλά όχι τις πληροφορίες για την προσθήκη νέου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή Άμυνας. Παραπέμπει μετά την ψήφο εμπιστοσύνης.

«Όλες οι διαδικασίες θα γίνουν σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό». Με αυτή τη φράση και αιχμές περί προσπάθειας επιβολής μιας άλλης δικής της ατζέντας, απάντησε ο Πρόεδρος της Βουλής, στα πυρά της ΝΔ περί επιχειρούμενου «κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος» με την ανακατάταξη στη σύνθεση των Επιτροπών της Βουλής.

Συνομιλώντας με τους Κοινοβουλευτικούς Συντάκτες, ο Νίκος Βούτσης, επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξουν αλλαγές στη σύνθεση των Επιτροπών λόγω του νέου χάρτη της δύναμης των κομμάτων, αρνούμενος, ωστόσο, να μπει σε διαδικασία σεναριολογίας και να επιβεβαιώσει την πληροφορία για προσθήκη ενός ακόμα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών με ταυτόχρονη παραμονή του Σπύρου Δανέλλη ως ανεξάρτητου.

«Περιμένουμε να τελειώσουμε αυτή τη διαδικασία (σ.σ. ψήφο εμπιστοσύνης). Έγιναν μετακινήσεις βουλευτών, νέες συνθέσεις Κοινοβουλευτικών Ομάδων, θα ήταν προπέτεια για μένα και πρωθύστερο να σας προλέξω από σήμερα τι ακριβώς και να μπούμε σε σενάρια και ενδεχόμενα. Μη σπεύδετε. Βήμα βήμα. Όταν έρθει Η Συμωνία των Πρεσπών κι εφόσον θα έχουμε επακριβώς και τον χάρτη των δυνάμεων των κομμάτων, των συγκροτημένων των Κ.Ο, των εκπροσωπήσεων τους και λοιπά, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό θα γίνουν όλες οι διαδικασίες», σημείωσε ο κ. Βούτσης.

Ο ίδιος απέφυγε να σχολιάσει την κατηγορία της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί κυοφορούμενου πραξικοπήματος και περιορίστηκε να συστήσει με νόημα σε όλους να αποφεύγουν τέτοιες βαριές εκφράσεις. «Ας μην παίζουμε με αυτά τα λόγια», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ άφησε αιχμές για προσπάθεια επιβολής από τη ΝΔ άλλης ατζέντας.

«Κάνω την επιλογή να απαντήσω στα μείζονα. Στην ατζέντα, η οποία είναι πέραν της σημερινής κορυφαίας κοινοβουλευτικής διαδικασίας για να έχουμε να λέμε κάτι εγώ δεν μπαίνω. Αν υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που για δικούς τους λόγους ευλόγως και νομίμως θέλουν να βάλουν μία ατζέντα είναι άλλο θέμα», ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Τέλος, ως προς το ζήτημα επιτάχυνσης των διαδικασιών για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Νίκος Βούτσης, επανέλαβε ότι «Ολομέλεια τουλάχιστον θα είναι την άλλη εβδομάδα». Φράση που ερμηνεύεται από πολλούς ότι δείχνει στην επόμενη εβδομάδα και για την κατάθεση της Συμφωνίας κι όχι αυτή όπως ήθελαν τα σενάρια που διακινούνταν χθες.
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά