Βουλή: Νέος νομοθετικός «μαραθώνιος» ενόψει

Της Ναντίν Χαρδαλιά

Σε νέο νομοθετικό «μαραθώνιο» με την ψήφιση ενός έως δύο νομοσχεδίων κάθε μέρα μπαίνει την επόμενη εβδομάδα η Βουλή. Με τον υφιστάμενο προγραμματισμό αναμένεται να ψηφιστούν συνολικά 7 νομοσχέδια, ενώ άλλα 2 θα κατατεθούν σήμερα ή το αργότερο αύριο.

Πιο αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα για τα σχέδια νόμου που παίρνουν το δρόμο της Ολομέλειας και θα ψηφιστούν σε μία συνεδρίαση έχει ως εξής:

-Δευτέρα 27/1: Σύμβαση δωρεάς του Κοινωφελούς Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος σε νοσοκομεία της Θράκης

-Τρίτη 28/1: Επίδομα γέννας

-Τετάρτη 29/1: Κύρωση 2 συμβάσεων του Υπουργείου Μεταφορών με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για τις διεθνείς οδικές μεταφορές και την αμοιβαία αναγνώριση αδειών οδήγησης

-Τετάρτη 29/1: Κύρωση σχεδίου νόμου Υπουργείου Πολιτισμού

-Πέμπτη 30/1: Κύρωση των 2 Συμφωνιών με τις ΗΠΑ για προξενικά προνόμια και ασυλίες & αμυντική συνεργασία

Μια «ανάσα» απ' το Κοινοβούλιο βρίσκονται δύο ακόμα νομοσχέδια για την αναδιάρθρωση της πολιτικής προστασίας και τα υδατοδρόμια. Αμφότερα θεωρείται πολύ πιθανό να κατατεθούν και σήμερα, αλλά σε κάθε περίπτωση μέχρι αύριο το αργότερο.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής για τα εν λόγω νομοσχέδια προγραμματίζεται να  ολοκληρωθεί η επεξεργασία τους στις Επιτροπές μέχρι την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου και να εισαχθούν προς ψήφιση στην Ολομέλεια τη μεθεπόμενη εβδομάδα.