Βουλή: Νέα κόντρα για τις δηλώσεις Δρίτσα για τη 17 Νοέμβρη

Της Ναντίν Χαρδαλιά

Με αμείωτο ρυθμό - και παρά την αναδίπλωση του ίδιου - συνεχίζεται και στη Βουλή η σφοδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρή Δρίτσα ότι κανείς δεν τρομοκρατήθηκε στην Ελλάδα από την τρομοκρατική οργάνωση 17Ν.

 Τα «όργανα» ξεκίνησαν από το πρώτο λεπτό στην Ολομέλεια όπου ξεκίνησε η συζήτηση του νομοσχεδίου για τις δημόσιες συμβάσεις, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Γιάννη Βρούτση να χαρακτηρίζει «προκλητική και χωρίς προηγούμενο» τη δήλωση του κ. Δρίτσα, ζητώντας από τον ίδιο να απολογηθεί δημόσια στη Βουλή και από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξηγ Τσίπρα προσωπικά να εγκαταλείψουν τη σιωπή και να καταδικάσουν απερίφραστα την επίμαχη δήλωση.

«Όσα είπε αποτελούν προσβολή στους δημοκρατικούς θεσμούς, στα δεκάδες θύματα της 17 Νοέμβρη,  στη ΝΔ , στη Δημοκρατία , στη Βουλή και στον ελληνικό λαό», σχολίασε σε υψηλούς τόνους ο κ. Βρούτσης.

Με κατηγορίες για προσπάθεια πρόκλησης εντυπώσεων και «κατήφορο» του δημόσιου διαλόγου, αντέδρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, επισημαίνοντας την ύπαρξη διευκρινιστικής δήλωσης του Θοδωρή Δρίτσα, αλλά υπερασπιζόμενος εκ νέου το αίτημα του πολυισοβίτη Δημήτρη Κουφοντίνα για μεταφορά του στις φυλακές Κορυδαλλού.

«Όλες οι εκδοχές της Αριστεράς  έχουν σαφή τοποθέτηση για την τρομοκρατία για όλη τη μεταπολιτευτική περίοδο, που δεν μπορεί να παρεξηγηθεί εκτός αν έχει απέναντι τον κ Βρούτση. Είναι άλλο να μην εφαρμόζονται οι νόμοι και να  λέμε στους κατηγορούμενους ότι δεν έχουν δικαιώματα. Οι νόμοι είναι για όλους και η ΝΔ θέλει να δημιουργήσει εντυπώσεις. Φτάνει πια αυτός ο κατήφορος», σημείωσε. 

Τον κίνδυνο που ελλοχεύει από το πλήθος βίαιων περιστατικών από υποστηρικτές του Κουφοντίνα, υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης, καλώντας άπαντες να είναι προσεκτικοί, ενώ ασκώντας κριτική ίσων αποστάσεων από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε πως: «Έχουμε έναν ισοβίτη αμετανόητο δολοφόνο  που κινδυνεύει  να τον μετατρέψει το πολιτικό σύστημα σε ήρωα με την ολιγωρία κι άκαμπτη στάση της κυβέρνησης και με τις απαράδεκτες και ανιστόρητες δηλώσεις Δρίτσα που αναγκάστηκε να ανακαλέσει.  Πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί. Να εφαρμοστεί το δίκαιο . Πιστεύουμε στα δικαιώματα . Η εργαλειοποίηση από τη μια ή η ανοχή από την άλλη μπορεί να οδηγήσει σε όξυνση».

Λογοκρισία στο διαδίκτυο και «περιορισμό των ελευθεριών σε βάρος του λαού» κατήγγειλε εκ μέρους του ΚΚΕ η Διαμάντω Μανωλάκου, επαναλαμβάνοντας ότι το θέμα Κουφοντίνα έχει τελειώσει νομικά, ηθικά και πολιτικά με την καταδίκη του.

«Υπάρχουν τεράστια προβλήματα και εμείς ασχολούμαστε με έναν αμετανόητο τρομοκράτη και δολοφόνο», σχολίασε ο Κώστας Χήτας από την Ελληνική Λύση, καλώντας το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων να είναι προσεκτικοί, ενώ τη θέση του ΜέΡΑ25 ότι δεν συμπαρίσταται στον Κουφοντίνα και τα εγκλήματά του αλλά σέβεται το δικαίωμα ενός κρατούμενου στο πλαίσιο του κράτους δικαίου, διατύπωσε η Φωτεινή Μπακαδήμα.

Σημειώνεται ότι η αντιπαράθεση έλαβε χώρα πριν την επίσημη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ περί «ατυχούς» δήλωσης του κ. Δρίτσα. 

TAGS: ΣΥΡΙΖΑ