Βουλή: Κόντρα Βρούτση - Ραγκούση για την τηλεργασία στο 40% του ιδιωτικού τομέα

Της Ναντίν Χαρδαλιά

Υψηλούς τόνους μεταξύ του Υπουργού Εργασίας και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση, πυροδότησε στη Βουλή η τροπολογία για την υποχρεωτική τηλεργασία στο 40% των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα στην Αττική, με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, η οποία ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια.

Ο κ. Ραγκούσης κατηγόρησε την κυβέρνηση για αποσπασματική νομοθέτηση έναντι ενός αναγκαίου συνολικού και ξεκάθαρου πλαισίου για την τηλεργασία και την προστασία των εργαζομένων έναντι της πανδημίας, αποδίδοντας την τακτική αυτή στην επιλογή όπως υποστήριξε της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει την πανδημία για να επιτεθεί σε μείζονα εργασιακά δικαιώματα.

«Αλλά όταν δεν έχεις στο μυαλό σου τους πολλούς αλλά τους λίγους κι εκλεκτούς φέρνεις αυτά εδώ», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Γιάννης Βρούτσης σήκωσε το γάντι και περνώντας στην αντεπίθεση, κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι ασκεί κριτική μόνο και μόνο για το «αντιπολιτευτικό γινάτι», ακολουθώντας την τακτική της καταψήφισης που υιοθέτησε και στη ρύθμιση για την επιδότηση 100.000 νέων θέσεων εργασίας.

Παράλληλα, ο Υπουργός Εργασίας άφησε έμμεσες αιχμές περί έλλειψης σοβαρότητας και υπευθυνότητας εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, προαναγγέλλοντας εξειδίκευση του πλαισίου για την εξ αποστάσεως εργασία στο μεγάλο εργασιακό νομοσχέδιο που θα καταθέσει στη Βουλή τον Οκτώβριο.

Στην κόντρα συμμετείχε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μπούγας, ο οποίος καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ προσπάθεια αναζήτησης προσχημάτων, μέσω διαδικαστικών ζητημάτων και αοριστιών, προκειμένου να καταψηφίσει μια απαραίτητη για την προστασίας της δημόσιας υγείας διάταξη.  

«Σκιαμαχούν στον ΣΥΡΙΖΑ κατακεραυνώνοντας την κυβέρνηση όχι επί της ουσίας των νομοθετημάτων που εισηγείται αλλά επί της διαδικασίας που ακολουθεί. Ο κ. Ραγκούσης δεν μπόρεσε να αποσαφηνίσει γιατί διαμαρτύρεται ο ίδιος και το κόμμα του», σχολίασε μεταξύ άλλων ο ίδιος.