Κλείσιμο

Βουλή: Εισήγηση για άρση ασυλίας Μπαρμπαρούση, Ζησιμόπουλου, Αλεξόπουλου

Την άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση και Πολύβιου Ζησιμόπουλου και του ανεξάρτητου πλέον Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, αποφάσισε να εισηγηθεί η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, κλείνοντας τον κύκλο της εξέτασης των σχετικών αιτημάτων της δικαιοσύνης με την κατηγορία της συγκρότησης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Υπέρ της άρσης ασυλίας των εν λόγω βουλευτών ψήφισαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ, «παρών» ψήφισαν οι ΑΝΕΛ και «κατά» η Χρυσή Αυγή.

Με γραπτό υπόμνημα κατέθεσε στην επιτροπή ο βουλευτής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, αρνείται οποιαδήποτε παράνομη πράξη, αναφέροντας ότι «μοναδικό κίνητρο για να ασχοληθώ με την πολιτική ήταν ο αγνός πατριωτισμός. Ούτε εγώ ούτε το κόμμα στο οποίο ανήκω έχουμε διαπράξει κάτι παράνομο. Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου και μπορώ να σας κοιτάω στα μάτια, δεν ξέρω αν οι πολιτικοί μου αντίπαλοι μπορούν να κάνουν το ίδιο. Πάντοτε τιμούσα και τιμώ τους νόμους και τους θεσμούς της Πατρίδος μου».

Με υπόμνημα κατέθεσε και ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής και ανεξάρτητος- πλέον- Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, ενώ αυτοπροσώπως παρουσιάστηκε στην επιτροπή Δεοντολογίας ο Πολύβιος Ζησιμόπουλος . Και οι δύο αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται με βάση το αίτημα των δικαστικών αρχών περί συγκρότησης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου