Βουλή: Deja vu της κόντρας ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για τα μνημόνια και τις ευθύνες

Της Ναντίν Χαρδαλιά

Την αντιπαράθεση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ του 2010 θύμισε στη Βουλή η σύγκρουση, του Υπουργού Οικονομικών με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέα Λοβέρδο, οι οποίοι με αφορμή το υπό ψήφιση πτωχευτικό νομοσχέδιο, διασταύρωσαν τα ξίφη τους για τις ευθύνες των Μνημονίων και τις διακυβερνήσεις  Κώστα Καραμανλή και Γιώργου Παπανδρέου.

Αφορμή αποτέλεσε η αντεπίθεση του Ανδρέα Λοβέρδου στον Χρήστο Σταϊκούρα και το προ ημερών «καρφί» του στην αρμόδια Επιτροπή ότι ο λαός έκρινε το ΠΑΣΟΚ και το κατέταξε εκεί που του αξίζει.

«Η αντιπαράθεση που διάλεξε να κάνει ο κ. Υπουργός μας προσβάλλει. Αρχές του 2009 ήταν βουλευτής. Η κυβέρνησή του παρόξυνε τις δαπάνες εκείνου του έτους στην προεκλογική περίοδο και όταν ανέλαβα από την κα Πετραλιά , ο κ. Πατούλης  έλεγε αν δεν βρω 2,5 δις ευρώ σε 2 ώρες δεν θα έχουμε να πληρώσουμε μισθούς και δώρο Χριστουγέννων. Δεν πρέπει να τολμάει να λέει ότι εμείς ρίξαμε τη χώρα στα Μνημόνια όταν ξέρεις ποιοι έχουν βάλει πλάτη για ανάκαμψη της χώρας και όταν ξέρεις ποιος συγκρότησε μαζί με αγανακτισμένους και ψεκασμένους το αντιμνημονιακό μέτωπο. Πρέπει να είσαι πολύ πιο προσεκτικός όταν αναφέρεσαι στο ΚΙΝΑΛ», σημείωσε ο κ. Λοβέρδος, κατηγορώντας τον ότι επιτίθεται στο ΚΙΝΑΛ για αντιπερισπασμό απέναντι στο νομοσχέδιό του.

Σε υψηλούς τόνους απάντησε ο Υπουργός Οικονομικών, στηλιτεύοντας αφενός την αναφορά ότι δεν πρέπει να τολμάει και προσθέτοντας αφετέρου ότι: «Είμαι  υπερήφανος για την παράταξη που υπηρετώ γιατί παρά τα λάθη και παραλείψεις που όλοι έχουμε κάνει στη χώρα αποδεδειγμένα έχει το πιο θετικό πρόσημο για την κοινωνία και την οικονομία». Αντέστρεψε, δε, τα πυρά περί απόπειρας αποπροσανατολισμού από το πτωχευτικό νομοσχέδιο, τονίζοντας ότι έγινε ευρύς διάλογος και σημειώνοντας ότι: «Συνεπώς δεν μπορείτε να μου πείτε ότι πετάω την μπάλα στην εξέδρα. Όταν κάποιοι νιώθουν άβολα αυτοί πετάνε την μπάλα στην εξέδρα».

Στην αντιπαράθεση παρενέβη και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ,  Σπήλιος Λιβανός, αναγνωρίζοντας όμως τη συμβολή του Ευάγγελου Βενιζέλου στη διάσωση της χώρας.

«Ο δικός σας βουλευτής κ. Κατρίνης γύρισε τη συζήτηση στο παρελθόν. Ο Κώστας Καραμανλής  προειδοποίησε εγκαίρως για τους κινδύνους της οικονομίας. Ο Γιώργος Παπανδρέου βγήκε με το σύνθημα "λεφτά υπάρχουν",  μας οδήγησε στα Μνημόνια και μετά ξέρουμε ποια ήταν η πορεία της ελληνικής  οικονομίας και της ταλαιπωρίας.  Η παράταξή μας μαζί με του Βενιζέλου σήκωσαν τη χώρα στα πόδια της», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: skai.gr