Κλείσιμο

Βουλή: Αυστηρά μέτρα έναντι του κορωνοϊού

Της Ναντίν Χαρδαλιά

Με αυστηρά μέτρα για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού, έκανε επανεκκίνηση των εργασιών της η Βουλή, μετά τη θερινή διακοπή των εργασιών της.

Ο τριψήφιος αριθμός των κρουσμάτων ημερησίως και ο προβληματισμός των επιστημόνων για τη διάδοση του ιού, οδήγησε τον Πρόεδρο της Βουλής στην επαναφορά των αυστηρότερων μέτρων προστασίας και την προσθήκη νέων.

Στο πλέγμα των μέτρων περιλαμβάνεται η διεξαγωγή συνεδριάσεων με ανώτατο αριθμό συμμετεχόντων βουλευτών τους 60 από 100 που είχε οριστεί το προηγούμενο διάστημα, ενώ στα βουλευτικά έδρανα στην Ολομέλεια θα μπει ειδική πράσινη σήμανση, ώστε τα μέλη της εθνικής αντιπροσωπείας να κάθονται τηρώντας τις απαιτούμενες αποστάσεις ασφαλείας.  

Παράλληλα, ορίστηκε ως υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους του Κοινοβουλίου, ενώ παρατάθηκε και η απαγόρευση των επισκέψεων στα θεωρεία, καθώς και στα γραφεία κομμάτων και βουλευτών.

Τέλος, αποφασίστηκε η διενέργεια τεστ μοριακού ελέγχου από τον ΕΟΔΥ την προσεχή Τετάρτη και Πέμπτη, καθώς και την επόμενη εβδομάδα, στα μέλη της εθνικής αντιπροσωπείας και σε όλους τους εργαζόμενους στους χώρους της βουλής.

Αν από τις εξελίξεις της πανδημίας κριθεί αναγκαία η λήψη πρόσθετων υγειονομικών μέτρων, αυτή θα αποφασιστεί στη Διάσκεψη των Προέδρων της προσεχούς Πέμπτης.