Βορίδης- Βλάσης: Με τον υπουργό Εσωτερικών συναντήθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών

Η ψηφιοποίηση της διαδικασίας άμεσης καταχώρισης ληξιαρχικών πράξεων από τις Αρχές μας στο εξωτερικό απευθείας στους δήμους και η πλατφόρμα που θα χρησιμοποιηθεί για την ψήφο των Αποδήμων, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη με τον υφυπουργό Εξωτερικών Κώστα Βλάση.

«Συζητήσαμε για τις ενέργειες, που πρέπει να γίνουν, για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την ψηφιοποίηση της διαδικασίας άμεσης καταχώρισης ληξιαρχικών πράξεων από τις Αρχές μας στο εξωτερικό απευθείας στους Δήμους (κάτι που εναγωνίως και για χρόνια αναμένουν οι Έλληνες του εξωτερικού), όπως επίσης και για την πλατφόρμα που θα χρησιμοποιηθεί για την ψήφο των Αποδήμων» αναφέρει αναλυτικότερα σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη συνάντηση στο υπουργείο Εσωτερικών, ο κ. Βλάσης.

Επίσης, ο υφυπουργός σημειώνει πως «με αφορμή τον τελευταίο νόμο του υπουργείου Εσωτερικών που ψηφίστηκε στη Βουλή, ο υπουργός δεσμεύθηκε ότι η Μεγαλόπολη άμεσα θα ενταχθεί στις περιοχές, οι μόνιμοι κάτοικοι των οποίων είναι δικαιούχοι ενισχυμένης μοριοδότησης στον ΑΣΕΠ, στο πλαίσιο της βοήθειας που πρέπει να δώσουμε στην περιοχή λόγω της μετάβασης στη μεταλιγνιτική εποχή».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ