Κλείσιμο

Βορίδης: Τσίπρας και Αραχωβίτης εξαπατούν τους ελαιοπαραγωγούς παίζοντας με την αγωνία τους

Σε απάντηση των ισχυρισμών του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα και του τέως Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Στ. Αραχωβίτη ότι δήθεν είχαν καταφέρει να εξασφαλίσουν από την ΕΕ και τον τότε ευρωπαίο επίτροπο Γεωργίας, Φιλ Χόγκαν ποσό ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ ώστε να αποδοθούν στους πληγέντες ελαιοπαραγωγούς, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης δίνει στη δημοσιότητα τις επιστολές που αντηλλάγησαν με τον κ. Χόγκαν.

Από αυτές προκύπτει ότι ο κ. Χόγκαν, στη συνάντηση που είχε με τον κ. Αραχωβίτη στις 17 Ιουνίου του 2019, δεσμεύτηκε να παρουσιάσει «μία σύνοψη των διαφόρων δυνατοτήτων που υπάρχουν βάσει του ισχύοντος νομικού πλαισίου για τη στήριξη των Ελλήνων ελαιοπαραγωγών υπό την μορφή μέτρων ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας» και ουδόλως υπό τη μορφή μέτρων έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης.

Ως εκ τούτου και με βάση τα παραπάνω, προκύπτουν αβίαστα δύο βασικά συμπεράσματα:

Ο κ. Τσίπρας, κατά την προσφιλή του τακτική, εμπαίζει και κοροϊδεύει τους ελαιοπαραγωγούς ισχυριζόμενος ότι η κυβέρνηση του είχε εξασφαλίσει ποσό ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ για την ανακούφισή τους.

Ο κ. Αραχωβίτης, κατά την προσφιλή του τακτική, εμπαίζει και κοροϊδεύει τους ελαιοπαραγωγούς ισχυριζόμενος ότι επί υπουργίας του είχε εξασφαλίσει ποσό ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ για την ανακούφισή τους.

Είναι ντροπή να συνεχίζουν να λένε ψέματα και να εξαπατούν τον αγροτικό κόσμο, παίζοντας με την αγωνία του.

Δείτε την επιστολή του κ. Αραχωβίτη προς τον κ. Hogan και την απάντησή του.

Πηγή: skai.gr