Βορίδης στον ΣΚΑΪ: Έπεσε στο κενό ο εκβιασμός του Ερντογάν

Σχετικά με τη νέα επίθεση του Ερντογάν κατά της Ελλάδας, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης, είπε στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» του ΣΚΑΪ ότι ο Τούρκος πρόεδρος απέτυχε ως προς τον εκβιασμό. 

Ο εκβιασμός δε λειτούργησε, όπως εξήγησε ο κ. Βορίδης, γιατί η κυβέρνηση ανέλαβε έναν ιστορικό ρόλο σχετικά με τη φύλαξη των συνόρων. 

«Πρέπει να υπάρξουν διαπραγματεύσεις με την Τουρκία» και να συζητήσουμε ήρεμα τόνισε ο υπουργός, συμπληρώνοντας ότι «η Ελλάδα εξαιτίας των γεγονότων αναδεικνύεται γεωπολιτικά.» Θα διαχειριστούμε την πίεση με σφραγισμένα σύνορα, υποστήριξε.

Όσον αφορά τις προσφυγικές ροές στη χώρα μας ο κ. Βορίδης είπε ότι το σημαντικότερο είναι να διασφαλίζονται οι συνθήκες διαβίωσης ειδικά σε περιοχές που είναι λίγοι οι κάτοικοι, ενώ τόνισε πως η κυβέρνηση εξετάζει το σενάριο εγκατάστασης προσφύγων σε ακατοίκητα νησιά.

Κορωνοϊός και Θεία Κοινωνία

Τα συντεταγμένα όργανα της πολιτείας βγάζουν τις αποφάσεις σχετικά με τον κορωνοϊό, ωστόσο κανείς δε μπορεί να πει στην εκκλησία τι να κάνει, επεσήμανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σχολιάζοντας τον διχασμό που επικρατεί για τη Θεία Κοινωνία.

Για το ζήτημα της μετάδοσης του ιού μέσω της Θείας Κοινωνίας ο Οργανισμός Υγείας αποφάνθηκε ότι μεταδίδεται με το σάλιο, όπως είπε ο υποργός, τονίζοντας ότι ο καθένας, σύμφωνα με τη συνείδησή του και την κατανόησή του, πρέπει να λαμβάνει ατομικά μέτρα.

«Στη φάση που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή, ο χειρισμός που γίνεται από την πλευρά του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργείου Παιδείας και του αρμόδιου οργανισμού είναι επαρκής», υποστήριξε ο κ. Βορίδης.
 

Πηγή: skai.gr