Βορίδης: Σε έναν χρόνο, ήδη, έχουμε αλλάξει το τοπίο στον πρωτογενή τομέα

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης συγκάλεσε το καθιερωμένο μηνιαίο Συμβούλιο Στρατηγικού Σχεδιασμού.

Κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου και με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την ανάληψη των καθηκόντων του, ο κ. Βορίδης πραγματοποίησε τον απολογισμό του έργου του Υπουργείου.

Στο επίκεντρο του Συμβουλίου τέθηκε η πάταξη των ελληνοποιήσεων και ο συντονισμός των ελέγχων μέσα από τις δυνατότητες που δίνει πλέον το «ερανιστικό» νομοσχέδιο.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε μια διεξοδική συζήτηση για τα ζητήματα κατάρτισης και εκπαίδευσης των αγροτών και για την αναγκαιότητα δημιουργίας προτεραιοτήτων σε θέματα που αφορούν την αγροτική έρευνα με κύριο στόχο την εφαρμοσμένη έρευνα και τη μεταφορά καινοτομίας στον αγροτικό χώρο.

Επιπλέον, αναλύθηκε εκτενέστερα η νέα ΚΑΠ, οι στόχοι και ο στρατηγικός σχεδιασμός της αλλά και το φιλόδοξο σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης «από το χωράφι στο πιάτο».

Ο κ. Βορίδης ευχαρίστησε όλους όσοι έχουν επιτελέσει έργο στο Υπουργείο και επεσήμανε ότι «σε ένα χρόνο έχουμε ήδη αλλάξει το τοπίο στον πρωτογενή τομέα με τις παρεμβάσεις μας και θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανακουφίσουμε όλους τους κλάδους που επλήγησαν εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού». 

Στο Συμβούλιο Στρατηγικού Σχεδιασμού συμμετείχαν οι Υφυπουργοί Φωτεινή Αραμπατζή και Κώστας Σκρέκας, οι Γενικοί Γραμματείς του ΥπΑΑΤ, Γιώργος Στρατάκος και Κωνσταντίνος Μπαγινέτας, αλλά και οι Γενικοί Διευθυντές όλων των Υπηρεσιών και οι Προϊστάμενοι των Αυτοτελών Υπηρεσιών επιπέδου Διεύθυνσης του Υπουργείου.
 

Πηγή: skai.gr