Βορίδης: Οι εκλογές θα γίνουν στη συνταγματική λήξη της κυβερνητικής θητείας

Οι εκλογές θα γίνουν στη συνταγματική λήξη της κυβερνητικής θητείας, αναφέρει ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, σε συνέντευξή του στη Realnews, σημειώνοντας ότι «υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε αόκνως».

Για την πανδημία του κορωνοϊού δηλώνει ευθέως ότι υπάρχει το ενδεχόμενο για επαναφορά των περιοριστικών μέτρων σε περίπτωση αύξησης των κρουσμάτων.

«Θέλουμε ανοιχτή την οικονομία, αλλά πρέπει να προστατευτεί η δημόσια υγεία. Όσο περιορίζεται η πανδημία, τόσο θα ανοίγει η οικονομία. Όσο διαδίδεται η νόσος, τόσο θα περιορίζεται η οικονομία», προσθέτει.

Ερωτηθείς για τις διερευνητικές συνομιλίες με την Τουρκία, ο κ. Βορίδης τονίζει ότι το πρόβλημα το έχει η γειτονική χώρα. Όπως εξηγεί, «η Τουρκία δεν έχει προσχωρήσει σε συνθήκες που ρυθμίζουν τα του διεθνούς δικαίου της θάλασσας. Το Δικαστήριο θα απαιτήσει, πριν επιληφθεί, να υπάρχει συμφωνία για τη νομική βάση, στην οποία θα υπαγάγουν τα μέρη τη διαφορά τους. Χωρίς συμφωνία ως προς το σαφές αντικείμενο της προς επίλυση διαφοράς και ως προς τη νομική βάση δεν υπάρχει Χάγη».

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για το νέο εκλογικό σύστημα των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο αρμόδιος υπουργός σχολίασε πως «τελειώνουμε με το καταστροφικό, για τους δημότες, για τους πολίτες, εκλογικό σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ» και προσέθεσε ότι «η αυτοδιοίκηση πανηγυρίζει, η Αριστερά τα έβαψε μαύρα. Αυτό προσδιορίζει και την προβληματική σχέση Αριστεράς και Αυτοδιοίκησης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ