Βολές Τσίπρα για την Παιδεία

Τις προτάσεις του κόμματός του για την Παιδεία παρουσίασε ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή το σχετικό δημόσιο διάλογο που ξεκίνησε τη Δευτέρα.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε το διάλογο αυτό προσχηματικό, δηλώνοντας ότι "δεν θα υποκύψουμε στον πειρασμό να παραβρεθούμε σ΄ ένα τραπέζι υποτιθέμενου διαλόγου. Είναι σαν να ρίχνουμε νερό στο μύλο της κυβέρνησης που προσπαθεί να κουκουλώσει τα προβλήματα".

Είπε ότι ο δημόσιος διάλογος για την Παιδεία είναι μια επικοινωνιακή προσπάθεια της κυβέρνησης για να καλυφθούν οι αστοχίες της πολιτικής της, επισημαίνοντας ότι για 3η φορά τα τελευταία χρόνια ξεκινάει ένας διάλογος, υποτίθεται, όπως είπε, από μηδενική βάση και σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να "χαϊδέψει" τα αυτιά της εξεγερμένης νεολαίας, ενώ ουσιαστικός στόχος, όπως συμπλήρωσε, είναι να τεθούν νέα θέματα στο τραπέζι, όπως αυτό του ασύλου.

Ακόμα, χαρακτήρισε τη δημόσια δωρεάν παιδεία ως "σύντομο ανέκδοτο".

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η πρόταση της παράταξής του για την παιδεία έχει τρεις άξονες. Την αύξηση της χρηματοδότησης της Παιδείας και της έρευνας, την ελεύθερη πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και την κατάργηση του νόμου πλαισίου.

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ο ΣΥΝ διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη πανελλαδική σύσκεψη για την Παιδεία, ενώ στα τέλη Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συγκέντρωση στην Αθήνα.
Πηγή: skai.gr