Βολές Παπανδρέου για την ανεργία

Βολές κατά της κυβέρνησης για την ανεργία εξαπέλυσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου κατά την επίσκεψή του στο Κέντρο Μαθητείας του ΟΑΕΔ στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης.

Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι η ανεργία έχει μειωθεί αλλά κατά την επίσκεψή μου σε διάφορες περιοχές διαπιστώνω το αντίθετο, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.

Ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι κατά την διακυβέρνηση της χώρας από τη ΝΔ, οι προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα είναι ελάχιστες ενώ αυξήθηκε στο 30% η μαύρη εργασία.

Κατήγγειλε επίσης ότι ο ΟΑΕΔ έχει μετατραπεί σε ρουσφετολογικό μηχανισμό, σε συνεργασία με γραφεία υπουργών, γαλάζιων δημάρχων και παραγόντων της Ν.Δ.

Έκανε λόγο για εκμαυλισμό συνειδήσεων λέγοντας χαρακτηριστικά: ζητούν από τους νέους να σκύψουν το κεφάλι, να πουλήσουν την ψυχή τους και το δικαίωμα της ψήφου για ένα κομμάτι ψωμί.

Σε παρατήρηση ότι υπήρξε και επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ ρουσφετολογική δραστηριότητα του ΟΑΕΔ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε: Είμαι υπερήφανος για το έργο του ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν με δεσμεύει αυτό που έγινε το 2000. Με δεσμεύει το μέλλον. Είπε ότι είναι καταδικαστέα αν συνέβησαν τέτοια πράγματα επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε διάλογο με εκπαιδευτές του ΟΑΕΔ οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, κυρίως οι ωρομίσθιοι, διότι δεν αναγνωρίζεται προϋπηρεσία 10 και 15 χρόνων και εκατοντάδες θα μείνουν άνεργοι τον Σεπτέμβριο λόγω του περιορισμού της διδασκαλίας γενικών μαθημάτων.

Ο πρόεδρος των διοικητικών υπαλλήλων του ΟΑΕΔ στην Κεντρική Μακεδονία Δημήτρης Καραμπέρης τάχθηκε υπέρ ενός ενιαίου και δημόσιου ΟΑΕΔ.

Ο πρόεδρος των εκπαιδευτών Θανάσης Σίσκος είπε ότι έγιναν λάθη και από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όπως το σπάσιμο του ΟΑΕΔ σε τρεις εταιρίες και κατηγόρησε τη σημερινή κυβέρνηση ότι μεθοδεύει τη διάλυση του.

Ο κ. Παπανδρέου παρουσίασε το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση της ανεργίας και αναφέρθηκε στις προτάσεις για αλλαγή του υπουργείου Απασχόλησης σε ένα επιτελικό υπουργείο, τη θεσμοθέτηση της κοινωνικής εργασίας για εργαζόμενους που θέλουν λίγα χρόνια να βγουν στη σύνταξη, την περιφερειακή αποκέντρωση του ΟΑΕΔ.
Πηγή: skai.gr