Κλείσιμο

Βιογραφικό Μ. Παπαγιανάκη

Οικονομολόγος. Έχει διατελέσει δάσκαλος και ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού 2, στο Ινστιτούτο Διοίκησης Επιχειρήσεων του Ορσαί, στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο του Μονπελλιέ. Το αντικείμενο των ερευνών και μελετών του ήταν πάνω στη μεσογειακή οικονομία, την ΕΟΚ, την κινεζική αγροβιομηχανία, την αλιεία στην Ελλάδα κ.λπ., για λογαριασμό ΕΟΚ, ΓΚΑΤΤ, ΟΗΕ (1967-1987) ενώ ήταν και επιστημονικός συνεργάτης στο Πάντειο.

Εκλέχθηκε βουλευτής στη Β’ Αθήνας στις εκλογές του 2007. Διετέλεσε ευρωβουλευτής του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου (1989 – 2004). Υπήρξε μέλος της ΕΔΑ ως το 1963, της Δημοκρατικής Αμυνας (1967-1973), της ΕΑΡ (1987) και της ΚΠΕ και ΠΓ του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ.

Συγγραφέας οικονομικών και πολιτικών βιβλίων (ελληνικά, γαλλικά, αγγλικά) γύρω από τη Μεσόγειο και την ελληνική ανάπτυξη. Συνεργάτης και αρθρογράφος στον ΠΟΛΙΤΗ, ΑΝΤΙ, ΒΗΜΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ και άλλα. Μετέχει ως μέλος στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου και είναι Γραμματέας στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής.
Πηγή: skai.gr