Κλείσιμο

«Βίαιη ενέργεια η κατάληψη του υπουργείου Εργασίας»

Ρητή προειδοποίηση ότι δεν θα επιτρέψει νέα κατάληψη του υπουργείου Εργασίας απηύθυνε την Παρασκευή από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος

Συγκεκριμένα, ο υπουργός χαρακτήρισε σαν «βίαιη ενέργεια» την κατάληψη του υπουργείου το πρωί από εργαζόμενους σε προγράμματα μισθωτής μαθητείας

Όπως ανέφερε, η κατάσταση αντιμετωπίσθηκε με επιείκεια, αλλά προειδοποίησε ότι είναι η τελευταία φορά.

Ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ότι ο ίδιος ζήτησε να απομακρυνθούν οι αστυνομικές δυνάμεις για να μην υπάρξει πρόβλημα, αλλά αυτό δεν μπορεί όπως είπε να έχει συνέχεια.

Ο υπουργός Εργασίας καταλόγισε ευθύνες σε "συγκεκριμένους συνδικαλιστές συγκεκριμένου πολιτικού χώρου".

Κατάληψη και σε γραφεία του ΙΚΑ

Συμβολική κατάληψη πραγματοποίησαν νωρίτερα την Παρασκευή ακτιβιστές και συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ στα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ στην Αγ. Κωνσταντίνου. Στην κατάληψη παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι "αποφάσισε να θρυματίσει το ασφαλιστικό σύστημα, που στην περίοδο της κρίσης θα μπορούσε να αποτελέσει ασπίδα προστασίας της κοινωνίας".

Προειδοποίησε, δε, ότι "οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουν τη μεγαλύτερη κλοπή του μόχθου τους των τελευταίων δεκαετιών και θα αντισταθούν".

Πηγή: skai.gr