Βενιζέλος – Χρυσοχοΐδης αναλαμβάνουν την απεμπλοκή μεγάλων έργων

Ρόλο συντονιστή για την απεμπλοκή μεγάλων έργων, προκειμένου να τονωθεί η ανάπτυξη, ανέθεσε ο πρωθυπουργός στον υπουργό Οικονομικών. Ειδικότερα ο κ. Βενιζέλος εξουσιοδοτήθηκε από το υπουργικό συμβούλιο να συνεχίσει τις προσπάθειες εξωδικαστικού συμβιβασμού με τη Siemens, ώστε να τερματιστεί η εμπλοκή σε διάφορα έργα, όπως του Μετρό. Εκτιμάται ότι το όφελος για τη χώρα θα είναι 250 εκατ. ευρώ.

Ταυτόχρονα, ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προωθεί ρυθμίσεις για την απλοποίηση και επίσπευση των διαδικασιών απαλλοτρίωσης, ώστε να επιταχυνθούν οι κατασκευές των μεγάλων έργων. Οι ρυθμίσεις θα περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο που αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή εντός του Δεκεμβρίου και θα αφορά στην άρση των εμποδίων για τη δημιουργία ενός φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος στη χώρα.

Στο νομοσχέδιο υπάρχουν επίσης ρυθμίσεις για τον εξορθολογισμό του κόστους των αποζημιώσεων, ενώ περιλαμβάνονται και διατάξεις που μειώνουν τον χρόνο παραγραφής αξιώσεων για αποζημιώσεις σε 8 χρόνια από 10 που είναι σήμερα.

Να σημειωθεί ότι η απεμπλοκή μεγάλων έργων περιλαμβάνεται και στους στόχους που έχει θέσει ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Κομισιόν για την Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ.
Πηγή: skai.gr