Βενιζέλος: Το μνημόνιο 3 λέγεται Σχέδιο Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας (ΣΑΝΟ)

«Δεν θα βοηθήσουμε κοινοβουλευτικά μια κυβέρνηση που κάνει αυτά που κάνει, με τη χώρα να βρίσκεται σε χρηματοδοτική ασφυξία», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στη δευτερολογία του και επανέλαβε τις κατηγορίες του ότι ο Αλέξης Τσίπρας αθέτησε όλες τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ενώ συνεχίζει να κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό.

«Το μνημόνιο 3 στο νέο κόσμο του Όργουελ λέγεται Σχέδιο Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας, ΣΑΝΟ», ανέφερε σκωπτικά ο κ. Βενιζέλος και υπερασπίστηκε την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τίποτα δεν συγκρίνεται με αυτά που έχουμε βιώσει για να μην χρεοκοπήσει η χώρα και είχε όμως λοιδορήσει η σημερινή συγκυβέρνηση».

Ακόμα, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός με την αποψινή του ομιλία, «απευθύνθηκε αποκλειστικά στο εσωκομματικό ακροατήριο ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ» και πρόσθεσε ότι, «αυτό θα το πληρώσει πολύ ακριβά τις επόμενες μέρες».

Επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη αποδίδοντας του «χαμόγελα αλαζονείας και αυταρέσκειας» ενώ τον κατηγόρησε ότι ακκίζεται, ταπεινώνει και προσβάλλει τη χώρα.

Την έντονη αντίδραση του κ. Βενιζέλου προκάλεσε όμως και η παρέμβαση της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου που ανέφερε ότι το έλλειμμα 12,5% είναι αντικείμενο δικαστικής διερεύνησης.

«Ο κανονισμός της Βουλής προσδιορίζει επακριβώς πως απευθύνεται ο πρόεδρος της Βουλής στο Σώμα. Αυτές οι παρεμβάσεις σας, οι δήθεν χαριτωμένες, απειλητικές και υπαινικτικές, παραβιάζουν τον κανονισμό. Πρέπει να τιμήσετε τη θέση σας. Αν σας πέφτει μεγάλη, παρακαλώ να προσαρμόσετε τη συμπεριφορά σας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος απευθυνόμενος στη πρόεδρο της Βουλής.

«Η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, λέγοντας ότι δεν θα δεχθεί υφεσιακά μέτρα, οδήγησε με υπερηφάνεια και λεβεντιά τη χώρα στην ύφεση χωρίς να πάρει καν μέτρα» δήλωσε στην πρωτολογία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Η κυβέρνηση μπούκωσε τον λαό επί 4,5 μήνες με ψευτολεβέντικες απειλές... βρίσκεται στον ίδιο απόλυτο στρατηγικό εγκλωβισμό» σχολίασε 

«Η πρόταση του Βαρουφάκη για το χρέος είναι ό,τι κερδίσαμε στο Eurogroup του 2012» είπε, επαναλαμβάνοντας ότι το mail Χαρδούβελη είναι «παιδική εκδρομή» συγκριτικά με το email Βαρουφάκη.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ η κυβέρνηση οδήγησε τη χώρα σε ύφεση και απώλεια του πλεονάσματος. «Χθες έγινε η μεγάλη κίνηση με το Κούγκι, ανάψαμε το δαυλό» ανέφερε δε δηκτικά για την απόφαση της κυβέρνησης να μην πληρώσει τη δόση στο ΔΝΤ.

Για τον Πάνο Καμμένο είπε «ότι εσείς κ. Τσίπρα μιλήσατε για συμβιβασμό, ο άλλος μίλησε για επανάσταση».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε επίσης ως «σχέδιο του Χότζα» την κυβερνητική πρόταση προς τους δανειστές.

Επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός δεν λέει πώς κατάφερε να τη φτάσει με την πλάτη στον τοίχο.

«Αντί να μας πει αν υπάρχει σχέδιο, ζητεί να τοποθετηθεί η αντιπολίτευση» τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό.

Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr