Βαρβιτσιώτης στον ΣΚΑΪ: Προετοιμαζόμαστε για όλα τα σενάρια με την Τουρκία

«Υπάρχει ένα κλίμα παράλληλων μονολόγων με την Τουρκία, αλλά πρέπει να βρούμε τους τρόπους να επικοινωνήσουμε χωρίς να στέλνουμε ένα μήνυμα υποχώρησης από τα εθνικά κεκτημένα και τα εθνικά δίκαια», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ. Υπογράμμισε, δε, ότι η Ελλάδα στέλνει μήνυμα σταθερότητας και συνεργασίας.

Επιπλέον, ανέφερε ότι ο ίδιος είχε την περασμένη Παρασκευή συνομιλία με τον Τούρκο ομόλογό του, που διήρκησε πάνω από μία ώρα, στην οποία ετέθησαν όλα τα διμερή θέματα. Στο πλαίσιο αυτό, του ζήτησε να μην υπάρξει εργαλειοποίηση των μεταναστευτικών ροών το καλοκαίρι.

«Αν, όμως, δούμε μία δραματική αύξηση των ροών στα ελληνικά νησιά την περίοδο του καλοκαιριού, θα συνεχίσουμε να μπλοκάρουμε την Τουρκία σε κάθε διεθνές επίπεδο», τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα προετοιμάζεται για όλα τα σενάρια.

Τέλος, αναφερόμενος στον τουρισμό, επισήμανε ότι «υπάρχει καλύτερο κλίμα για την Ελλάδα, απ' ό,τι για άλλες χώρες. Είναι ένα δύσκολο καλοκαίρι, αλλά είμαστε αισιόδοξοι», κατέληξε ο κ. αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.