Βαρβιτσιώτης: Η εθνική ομοψυχία στην επέκταση των χωρικών υδάτων ισχυρό μήνυμα προς την Τουρκία

Της Ναντίν Χαρδαλιά

Ως ισχυρό μήνυμα και προς την Τουρκία ενόψει της επανέναρξης των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία και μετά τις διαρκείς προκλήσεις της, χαρακτήρισε ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης την εθνική ομοψυχία που εκπέμπεται από τη διαμορφωθείσα ευρύτερη διακομματική συναίνεση στην επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο στα 12 ναυτικά μίλια, καλώντας και το ΚΚΕ να αλλάξει την απόφασή του να δηλώσει «παρών».

«Όσα ψηφιστούν στη Βουλή θα στείλουν ισχυρό μήνυμα στους διαπραγματευτές μας. Ότι η Ελλάδα μπορεί να χειρίζεται τα θέματα της εθνικής της κυριαρχίας με ομοφωνία, ομοθυμία και ότι η εθνική πολιτική είναι αυτή που θα καθίσει στο τραπέζι στις 25 Ιανουαρίου και δεν θα είναι μια κομματική πολιτική», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρβιτσιώτης και πρόσθεσε: «Είναι η πολιτική που συμβαδίζει με το διεθνές δίκαιο, κατοχυρώνει την επέκταση της εθνικής κυριαρχίας και στέλνει ένα σαφές μήνυμα ότι η Ελλάδα με ειρηνικό τρόπο μπορεί να επιλύει τις διαφορές της, να επεκτείνει τα σύνορά της και πάνω απ’ όλα να προστατεύει τα συμφέροντά της».

Ο. κ. Βαρβιτσιώτης απευθύνθηκε στους εκπροσώπους του ΚΚΕ, καλώντας τους να αναθεωρήσουν τη στάση τους για «Παρών» έναντι του «ΝΑΙ» στο νομοσχέδιο, τονίζοντας ότι η θετική στάση εντάσσεται στην ομόνοια της εθνικής αντιπροσωπείας για την επέκταση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας στο Ιόνιο.

Τόσο ο ίδιος, όσο και ο εισηγητής της ΝΔ, Τάσος Χατζηβασιλείου, απαντώντας στις αιτιάσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ για τη μη επέκταση στην παρούσα φάση της αιγιαλίτιδας ζώνης και στην Κρήτη, επισήμαναν ότι η Ελλάδα διατηρεί στο ακέραιο το δικαίωμά της και για άλλες περιοχές και θα το πράξει όποτε το κρίνει σκόπιμο. 

Πηγή: skai.gr