Βαρβιτσιώτης για το σόου στην Αγιά Σοφιά: Εκμετάλλευση των συμβόλων για εντυπωσιασμό

Της Ναντίν Χαρδαλιά

Πυρά περί εκμετάλλευσης των συμβόλων με στόχο τα επικοινωνιακά οφέλη, εξαπέλυσε κατά του Τούρκου Πρόεδρου Ταγίπ Ερντογάν, ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με αφορμή το σόου που έχει εξαγγείλει στην Αγιά Σοφιά για την επέτειο Άλωσης της Πόλης, το οποίο χαρακτήρισε προκλητικό.

Απέναντι στην προκλητικότητα της Άγκυρας, ο κ. Βαρβιτσιώτης, διαμήνυσε ότι η ελληνική κυβέρνηση αντιτάσσει το διεθνές δίκαιο και τον σεβασμό του κράτους δικαίου.

«Ανεξαρτήτως των προκλητικών ενεργειών που έχουν στόχο πολύ περισσότερο το εσωτερικό ακροατήριο και λιγότερο το εξωτερικό. Κι έχουν στόχο την εκμετάλλευση των συμβόλων για εντυπωσιασμό, εμείς οφείλουμε να προτάσσουμε το διεθνές δίκαιο, τον σεβασμό του κράτους δικαίου, των δημοκρατικών θεσμών και των δικαιωμάτων του ανθρώπου ως ακρογωνιαίο λίθο της εσωτερικής και εξωτερικής μας πολιτικής. Κι αυτό μας προστατεύει απέναντι σε αυτές τις αναίτιες προκλήσεις, όπως τη σημερινή προκλητική εκδήλωση στην Αγιά Σοφιά, όπως την έχουν προαναγγείλει», σημείωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος, μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, για τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Πηγή: skai.gr