Βαρβιτσιώτης: Εξαιρετικά σημαντική η συνάντηση Μητσοτάκη -Ερντογάν

Βαρβιτσιώτης: Εξαιρετικά σημαντική η συνάντηση Μητσοτάκη -Ερντογάν

«Εξαιρετικά σημαντική» χαρακτήρισε τη σημερινή συνάντηση Μητσοτάκη -Ερντογάν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό "Παραπολιτικά".

«Αν και δεν θα λύσει ως δια μαγείας τις διαφορές μας είναι σημαντική για την επανεκκίνηση του πολιτικού διαλόγου μέσα σε ένα πλαίσιο ηρεμίας» τόνισε.

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της συνάντησης, ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε ότι το ζήτημα της Τουρκίας θα συζητιέται συνεχώς στα Ευρωπαϊκά Συμβούλια επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο αποτελεί και ελληνικό στόχο καθώς συνιστά μοχλό πίεσης προς την τουρκική πλευρά.

Σε ερώτηση για το αν η συνάντηση Μπάιντεν- Ερντογάν μπορεί να επηρεάσει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, σημείωσε πως δεν θέλουμε να έχουμε μια νευρική Τουρκία στη γειτονιά μας, προσθέτοντας ότι η αμερικανική ηγεσία θα ασχοληθεί πιο έντονα για την τήρηση της ηρεμίας στο Αιγαίο.

Τέλος, για το Κυπριακό, ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε πως η επίλυσή του είναι κομβικής σημασίας για την εξομάλυνση των διμερών σχέσεων Ελλάδας- Τουρκίας. Επισήμανε, ακόμη, πως η επίλυση του Κυπριακού είναι επίσης ένα διεθνές και πλέον ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα για τη λύση του οποίου θα πρέπει να υπάρξει ειλικρίνεια και διάθεση από την τουρκική πλευρά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ