Κλείσιμο

Βαρουφάκης για έκδοση Ασάνζ: Μελανή μέρα για την βρετανική δικαιοσύνη

«Μελανή ημέρα για την βρετανική δικαιοσύνη», χαρακτηρίζει ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου για την έκδοση του Τζούλιαν Ασάνζ στις ΗΠΑ.

Ο κ. Βαρουφάκης τονίζει ότι «το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας έχασε μοναδική ευκαιρία να διασώσει την τιμή και την υπόληψη της βρετανικής δικαιοσύνης μετά από τόσα χρόνια συνενοχής της στην προσπάθεια εξόντωσης, δολοφονίας ουσιαστικά, ενός ανθρώπου του οποίου το μόνο "έγκλημα" ήταν να μας διαφωτίσει για τα εγκλήματα που κάνουν οι ηγεμόνες της "φιλελεύθερης" Δύσης πίσω από την πλάτη μας στο όνομά μας».

Από σήμερα, προσθέτει ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, «κανείς πραγματικά φιλελεύθερος άνθρωπος, κανείς δημοσιογράφος που σέβεται τον εαυτό του, δεν μπορεί να κοιμάται -πόσο μάλιστα να εργάζεται- ήσυχος». Αυτό γιατί «από σήμερα, οι αρχές των ΗΠΑ θα μπορούν να απαγάγουν από οποιαδήποτε χώρα του κόσμου και να εξοντώνουν σε φυλακές τύπου Γκουαντάναμο δημοσιογράφους που τόλμησαν να ξεμπροστιάσουν τον αμερικανικό στρατό ή την CIA για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

Το DiEM25, το ΜέΡΑ25 και η Προοδευτική Διεθνής «δεν το βάζουμε κάτω. Θα μεταφέρουμε τον αγώνα για την απελευθέρωση του Τζούλιαν Ασάνζ στο αμερικανικό έδαφος με παράλληλες καμπάνιες σε όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου», υπογραμμίζει ο Γ. Βαρουφάκης και προσθέτει ότι «ο αγώνας για να σωθεί η ελευθερία λόγου και τύπου συνεχίζεται».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ