Β‹Κύμα Βαρόμετρου: Υπερνομαρχία: Ξεκάθαρο προβάδισμα της Φώφης Γεννηματά

Κατά μιάμιση μονάδα αυξάνεται το προβάδισμα της Φώφης Γεννηματά για την υπερνομαρχία της Αθήνας, φτάνοντας στο 39,5% έναντι 21,5% του Αργύρη Ντινόπουλου, σύμφωνα με το Β` Κύμα του βαρόμετρου της VPRC για το ΣΚΑΪ και την «Καθημερινή». Ακολουθούν ο Γιώργος Μαυρίκος με 4%, ο Γιάννης Πανούσης με 3% και ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος με 2%, ποσοστό κατά 0,5% μειωμένο σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση.
Η κα Γεννηματά συσπειρώνει το 84% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και το 19% των ψηφοφόρων της ΝΔ, ενώ ο Αργύρης Ντινόπουλος το 53% όσων ψήφισαν ΝΔ και το 3% όσων ψήφισαν ΠΑΣΟΚ.
Σταδιακά ανεβαίνει ο «κομματικός πυρετός», καθώς στο ερώτημα με «ποιά κριτήρια επιλέγετε υπερνομάρχη Αθηνών - Πειραιώς», η προσωπικότητα υποχωρεί κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες, τις οποίες κερδίζει το κριτήριο της παράταξης που τον υποστηρίζει.
Δυσαρέσκεια από την λειτουργία των δήμων εκφράζει το 75% των ερωτηθέντων και το 65% από τη λειτουργία των νομαρχιών. Ενδιαφέρον για τις επερχόμενες εκλογές εκφράζει το 59% ενώ το 41% δείχνει μικρότερο ενδιαφέρον.
Υπερνομαρχία Αθηνών - Πειραιώς - Β` Κύμα

Πηγή: skai.gr