Τζουμάκας στο ΣΚΑΪ: «Καρτέλ με πολιτική ανοχή...»

Στην ύπαρξη καρτέλ, με πολιτική κάλυψη και ανοχή, εμμένει ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Γεωργίας Στέφανος Τζουμάκας, με αφορμή το σκάνδαλο διαφθοράς στη γαλακτοβιομηχανία ΜΕΒΓΑΛ. «Υπάρχουν συμφέροντα που δεν έχουν σχέση μόνο με τα κόμματα» δήλωσε στο ΣΚΑΪ 100,3 ο κ. Τζουμάκας και αναρωτήθηκε: «όταν οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν σκόνη αντί για φρέσκο γάλα και κερδοσκοπούν πάνω από 20% - 30%, τότε αυτό τί είναι;».
Σύμφωνα με τον κ. Τζουμάκα, το καρτέλ συνδέεται με το γεγονός ότι δεν υπάρχει Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, με αποτέλεσμα να πραγματοποιούν ελέγχους πολλοί οργανισμοί αφήνοντας πρόσφορο το έδαφος σε απάτες, κερδοσκοπίες ή προσμίξεις προϊόντων.
Ο κ. Τζουμάκας τόνισε ότι είναι ιστορική ευκαιρία για την κυβέρνηση να παραδεχτεί ότι έκλεισε ο κύκλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού που η ίδια έφτιαξε και πρότεινε να ψηφιστεί στη Βουλή νέα διάταξη η οποία θα προβλέπει τη δημιουργία ανεξάρτητης αρχής, η ηγεσία της οποίας και το προσωπικό της θα ορίζονται από τη Βουλή, «ώστε να μην εμπλέκεται κανένα κόμμα, κανένας πρωθυπουργός, κανένας υπουργός και κανένας επιχειρηματίας».
Πηγή: skai.gr