Κλείσιμο

Τζανακόπουλος: Συμφωνία - κλειδί για να βγούμε στις αγορές

«Αυτό που συζητείται έως τις 22 Μαΐου είναι το ζήτημα του χρέους, δεν θα υπάρξει πρόθεση νέων μέτρων» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξη του στο κανάλι της Βουλής,

«Όλη η προσοχή της κυβέρνησης στρέφεται στην επίτευξη μιας όσο το δυνατόν καλύτερης συμφωνίας, για να υπάρξει μια συνολική διευθέτηση του προβλήματος και να μην μετατεθεί για αργότερα, ώστε πλέον να μπούμε στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση του προγράμματος και την έξοδο της χώρας από την επιτροπεία» πρόσθεσε. 

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να συμπληρωθούν κάποια καινούρια μέτρα στο διάστημα έως το Eurogroup τόνισε χαρακτηριστικά «δεν υπάρχει καμιά περίπτωση μέχρι τις 22 Μαΐου να υπάρξει πρόσθεση νέων μέτρων. Όταν τελειώνει η τεχνική συμφωνία, τελειώνει η τεχνική συμφωνία».

Επισήμανε ότι η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει ότι πρόκειται για συμφωνία ισορροπημένη -καθώς υπάρχουν τα αντίμετρα- και αναγκαία, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος.

Σημείωσε ότι «αυτό που πρέπει να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης είναι για ποιον λόγο η ΝΔ δεν αποδέχεται να ψηφίσει τα θετικά μέτρα που θα μπουν σε ένα ξεχωριστό άρθρο».

Ανέφερε ότι «η συμφωνία αποτελεί το κλειδί για να μπορέσει να ολοκληρωθεί με επιτυχία το πρόγραμμα και να μπορέσουμε τον Αύγουστο του 2018 να βγούμε στις αγορές».
Πηγή: skai.gr