Τσοχατζόπουλος: Ο Προϋπολογισμός είναι ρεαλιστικός

«Βασική μας αρχή, είναι η οικονομική δημοκρατία και η οικονομική ανάπτυξη³ ανέφερε ο Ακης Τσοχατζόπουλος: «Επιδιώκουμε την πραγματική σύγκλιση με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, θέλουμε μια ανάπτυξη ολοκληρωμένη που τα οφέλη της να διαχέονται σε όλους τους Έλληνες πολίτες, ισότιμα χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, ώστε να βελτιωθεί δραστικά το βιοτικό τους επίπεδο και με ενίσχυση των δικαιωμάτων και ευκαιριών, όλων των Ελλήνων πολιτών (?) Η ανάπτυξη δεν είναι μια τεχνοκρατική διαδικασία, όπως πιστεύει η Νέα Δημοκρατία, αλλά μια κοινωνική και πολιτική διαδικασία ενεργοποίησης και συμμετοχής των κοινωνικών δυνάμεων του τόπου³.
Ο υπουργός Ανάπτυξης υπενθύμισε τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για ταχύτερη αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας και των επενδύσεων στην Ελλάδα τα προσεχή χρόνια, «μεγέθη που είναι πέραν κάθε αμφισβήτησης³ για να κατηγορήσει τη Νέα Δημοκρατία στη συνέχεια, για «μηδενιστική και απαξιωτική στάση, που δείχνει την αδυναμία της και την απουσία εναλλακτικής πρότασης³.
"Ο λαός γνωρίζει ότι είστε η ίδια νεοφιλελεύθερη δεξιά παράταξη, που περιθωριοποιεί τους αδυνάτους. Προσπαθείτε να δώσετε εικονικής πραγματικότητας μάχες, αλλά κανέναν δεν θα μπορέσετε να ξεγελάσετε³ υπογράμμισε ο κ. Τσοχατζόπουλος, απευθυνόμενος προς την αξιωματική αντιπολίτευση.
Σε ό,τι αφορά το υπουργείο Ανάπτυξης, ο κ. Τσοχατζόπουλος αναφέρθηκε στην αγορά την ενέργειας, αναγγέλλοντας την προκήρυξη διαγωνισμού στις αρχές του 2004, για νέες μονάδες παραγωγής ενέργειας από φυσικό αέριο και υπενθυμίζοντας τις επενδύσεις ύψους 260 εκ. ευρώ στο Θριάσιο Πεδίο και την έγκαιρη εισαγωγή του νέου πετρελαίου κίνησης με επτά φορές λιγότερο θείο, που παραδόθηκε στην κατανάλωση 1,5 χρόνο πριν τις κοινοτικές οδηγίες.
Επίσης, ο κ. Τσοχατζόπουλος αναφέρθηκε στο επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 15 δις ευρώ, για την περίοδο μέχρι το 2010 για την ενεργειακή τροφοδοσία της πρωτεύουσας και τις προετοιμασίες για την ανάληψη της EXPO το 2008 από τη Θεσσαλονίκη.
Πηγή: skai.gr