Κλείσιμο

Τσοβόλας: Αυτόνομο το ΔΗ.Κ.ΚΙ.

Παράλληλα, κατήγγειλε τα πολιτικά κόμματα της χώρας, τους δύο «μονομάχους» ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, για εφαρμογή φιλελεύθερης συντηρητικής πολιτικής, ενώ στα κόμματα της Αριστεράς, ΚΚΕ και ΣΥΝ, απέδωσε ευθύνες για το ναυάγιο των πρωτοβουλιών που αφορούσαν τη συγκρότηση του τρίτου πόλου προοδευτικής εξουσίας.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παρεχώρησε ο κ. Τσοβόλας, αιτιολογώντας την απόφαση αυτόνομης καθόδου του ΔΗ.Κ.ΚΙ., υποστήριξε ότι η απόφαση ελήφθη μετά την ομιλία της γγ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, αλλά και την οριστική άρνηση του ΣΥΝ για συνεργασία. Υπογράμμισε δε, ότι στρατηγικός στόχος για το ΔΗ.Κ.ΚΙ. παραμένει η δημιουργία του τρίτου προοδευτικού πόλου εξουσίας για την επίτευξη του οποίου θα αναλάβει νέες πρωτοβουλίες αμέσως μετά τις εκλογές.
Ερωτηθείς σχετικά με την προοπτική συνεργασίας του Στ. Παπαθεμελή με το ΔΗ.Κ.ΚΙ., ο κ. Τσοβόλας ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία επικοινωνία με τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ και απέδωσε τις φήμες περί ενδεχόμενης συνεργασίας στα εκδοτικά «διαπλεκόμενα συμφέροντα». Επίσης, ο πρόεδρος του ΔΗ.Κ.ΚΙ. αρνήθηκε να σχολιάσει οτιδήποτε αφορά το ενδεχόμενο καθόδου κ. Γιάννη Δημαρά με το ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές.
Πηγή: skai.gr