Κλείσιμο

Τσίπρας: Βαθύ, ιδεολογικό μίσος Μητσοτάκη για το δημόσιο πανεπιστήμιο

Για «βαθύ μίσος» για το δημόσιο πανεπιστήμιο κατηγόρησε ο Αλέξης Τσίπρας τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Βουλή, απαντώντας στην δήλωση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας πως το άσυλο πρέπει να καταργηθεί.

Μιλώντας κατά την «Ώρα του Πρωθυπουργού» ο κ. Τσίπρας υποστήριξε πως ο κ. Μητσοτάκης θέλει, για ιδεολογικούς λόγους, να «εκφυλίσει» την εικόνα του δημόσιου πανεπιστημίου στην κοινωνία, για πολιτικό όφελος και προκειμένου να προετοιμάσει μετάβαση σε ιδιωτικά ιδρύματα.

υποστήριξε πως η εγκληματικότητα στις πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις δεν είναι κάτι καινούργιο, προσθέτοντας πως σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας η παραβατική συμπεριφορά στα ΑΕΙ έχει μειωθεί κατά την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Υποστήριξε πως το πανεπιστημιακό άσυλο, με βάση το σημερινό νομοθετικό πλαίσιο, δεν απαγορεύει την αυτόκλητη επέμβαση της Αστυνομίας για αυτόφωρες παρανομίες που τελούνται μέσα στις πανεπιστημιουπόλεις. Το μόνο που χρειάζεται, είπε, είναι κάποιος να καλέσει την ΕΛ.ΑΣ.

Τόνισε πως φαινόμενα βίας καταγράφονται και σε χώρες του εξωτερικού, παραθέτοντας ως παράδειγμα το Ηνωμένο Βασίλειο, και κατήγγειλε πως ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί ναχτυπήσει

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον αρχηγό της ΝΔ ότι πολιτεύεται με όπλο την καταστροφολογία, και παρουσιάζει στο εξωτερικό την Αθήνα ως πόλη όπου επικρατεί η ανομία, την στιγμή που εκατομμύρια τουρίστες επιλέγουν να επισκεφτούν την πρωτεύουσα κάθε χρόνο.

«Θαρρείς πως ζούμε στο Γκόθαμ Σίτι [του Μπάτμαν], κι όχι στην Αθήνα», σχολίασε ειρωνικά ο κ. Τσίπρας.

Προσέθεσε δε σκωπτικά πως ο κ. Μητσοτάκης έχει αξιοποιήσει την «Ώρα του Πρωθυπουργού» μόνον τρεις φορές με μοναδικό αντικείμενο την εγκληματικότητα.

Ο κ. Τσίπρας ισχυρίστηκε ακόμα ότι δεν υπάρχουν κλούβες των ΜΑΤ έξω από το σπίτι ή το γραφείο του, παρά το γεγονός ότι κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει ισχυρή αστυνομική φρουρά με κλούβες.
Πηγή: skai.gr