Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης παριστάνει τον «κουβαρντά»– Ουδέν σχόλιον για Σαββίδη

«Ο κ. Μητσοτάκης εκτίθεται παριστάνοντας τον "κουβαρντά" στα δελτία ειδήσεων. Ας θυμηθεί να τον κάνει όταν θα καταψηφίσει τα θετικά αντίμετρα» απαντά το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού στις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ. Πάντως, το Μαξίμου απέφυγε να απαντήσει στις κατηγορίες του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη διαγραφή χρεών της ΣΕΚΑΠ.

«Κατανοούμε την δυσάρεστη θέση στην οποία βρίσκεται ο κ. Μητσοτάκης, μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας που εμπεριέχει θετικά αντίμετρα αλλά και την άμεση προοπτική μέτρων για την απομείωση του χρέους» τονίζει το γραφείο του πρωθυπουργού.

Προσθέτει σκωπτικά, ότι «κάποιος, όμως, πρέπει να του εξηγήσει ότι παριστάνοντας εκ του ασφαλούς τον… κουβαρντά στα δελτία ειδήσεων, απλά εκτίθεται».

«Ας θυμόταν να κάνει τον κουβαρντά, πριν λίγους μήνες, όταν καταψήφιζε στη Βουλή τα 620 εκατ. ευρώ για τους χαμηλοσυνταξιούχους», συνεχίζει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, για να καταλήξει: «Και, κυρίως, ας το θυμηθεί και μεθαύριο που θα έρθουν τα αντίμετρα στη Βουλή και θα τα καταψηφίσει».

«Δεν θα επιτρέψω να Ουκρανοποιηθεί η πολιτική ζωή στη χώρα» διεμήνυσε νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την υπόθεση της διαγραφής προστίμου ύψους 38 εκατ. ευρώ στη ΣΕΚΑΠ συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη.

Κάνοντας λόγο για καινούργια διαπλοκή στο πρόσωπο του κ. Σαββίδη σε συνέντευξή του στον Alpha, ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι «θα πρέπει να ντρέπονται για ό,τι έφεραν στη Βουλή, έφεραν χαριστική τροπολογία για ένα συγκεκριμένο επιχειρηματία από την πίσω πόρτα...» «Αναρωτιέμαι πώς νιώθει ο άνεργος στο Κερατσίνι όταν βλέπει την κυβέρνηση να χαρίζει 38 εκατ. ευρώ πρόστιμα από λαθρεμπόριο» είπε.

Όσον αφορά τη διαπραγμάτευση, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι τα πρόσθετα μέτρα είναι το κόστος της καθυστέρησης του κλεισίματος της αξιολόγησης, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας δεν πήρε τίποτα ούτε καν τα μέτρα για το χρέος.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε ακόμη να επιστρέψει ένα μέρος (0,5%) του πρωτογενούς πλεονάσματος του 2016 στην ελληνική κοινωνία που το πλήρωσε πολύ ακριβά.

Πηγή: skai.gr