Τσίπρας: Κρίση αξιοπιστίας της πολιτικής ζωής

Η κρίση της αξιοπιστίας της πολιτικής ζωής της χώρας είναι το βασικό χαρακτηριστικό της σημερινής πολιτικής κατάστασης στην Ελλάδα, ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, στην ομιλία του στην οργανωτική και πολιτική σύσκεψη της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματός του.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ότι εφαρμόζει συμπληρωματικό πρόγραμμα ως προς αυτά που είχε εφαρμόσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ότι θρυμματίζει το ασφαλιστικό σύστημα, ότι οδηγεί την αγορά σε πιστοληπτική ασφυξία και ότι δεν παίρνει μέτρα για την τόνωση της απασχόλησης με αποτέλεσμα η ανεργία -που αγγίζει το 20%- να δημιουργεί συνθήκες κοινωνικής έκρηξης.

Ακόμα κατήγγειλε την απέραντη κινδυνολογία που υιοθετεί , όπως είπε, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και την οποία χαρακτήρισε "αδιέξοδη και επισφαλή για τα συμφέροντα της χώρας".

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΣΥΝ υπογράμμισε ότι εναλλακτική λύση δεν μπορεί να είναι η ΝΔ, που συμβάλλει στο κλίμα συναίνεσης για σκληρά μέτρα, αλλά η εναλλακτική στρατηγική που υποστηρίζει η αριστερά και που συνίσταται στην φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου, την αναδιανομή του πλούτου και τη μαχητική διεκδίκηση στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στη Σύνοδο της Κοπεγχάγης για το κλίμα, επισημαίνοντας ότι "αποδείχθηκε ότι ο μόνος στόχος των ευρωπαίων ηγετών ήταν να φωτογραφηθούν δίπλα στον Ομπάμα" και πρόσθεσε ότι είναι αδύνατο να αναζητά κανείς λύσεις με το συγκεκριμένο μοντέλο ανάπτυξης, όπως είναι επίσης αδύνατο αυτό το μοντέλο να δώσει προοπτική για τον πλανήτη.
Πηγή: skai.gr