Τσίπρας κατά Τασούλα: Κρούσματα αντιδημοκρατικής εκτροπής

Σκληρή κριτική κατά του προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, άσκησε την Πέμπτη ο Αλέξης Τσίπρας από τον Ορχομενό, το δεύτερο σταθμό του στην περιοδεία που πραγματοποιεί στη Βοιωτία.

Μιλώντας σε συνέλευση με κατοίκους, σε κεντρική καφετέρια της πόλης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ευρύτερα για «κρούσματα αντιδημοκρατικής εκτροπής» και μίλησε ειδικότερα για «αυταρχική» συμπεριφορά του προέδρου της Βουλής, «ετσιθελικά να καταργήσει μέλη της Επιτροπής». Χαρακτήρισε δε «πρωτοφανές», να μην αφήσουν τον συνήγορο του κ. Παπαγγελόπουλου Δ. Τσοβόλα να κάνει δηλώσεις στο περιστύλιο της Βουλής.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για «παλινόρθωση του κράτους της δεξιάς» και σχολίασε πως «το βασικό πρόβλημα της σημερινής κυβέρνησης είναι ότι θεωρούν τους εαυτούς τους ιδιοκτήτες της εξουσίας και εμάς ενοικιαστές».

«Ο λαός μας έδωσε την ευθύνη να διαχειριστούμε τις πιο δύσκολες στιγμές για τον τόπο», «αυτά που ζήσαμε ήταν πρωτόγνωρα. Σε μας έλαχε να βγάλουμε τον τόπο από τη βαθιά χαράδρα των μνημονίων», «για να μπορούμε σήμερα να μιλάμε, χωρίς να έχουμε το βραχνά των δανειστών στο λαιμό μας», τόνισε. Σχολίασε ότι «άλλοι το λένε… επαναφορά στην κανονικότητα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ