Κλείσιμο

Τσίπρας για Συμφωνία των Πρεσπών: Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω

Το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω, σε ότι αφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών, έστειλε στον ελληνικό λαό ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος κατήγγειλε σχέδια αποσταθεροποίησης και στην Ελλάδα.

Από το βήμα της εκδήλωσης «Το στοίχημα της Συμφωνίας των Πρεσπών» ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «ούτε εμείς θα κάνουμε πίσω. Γιατί παρόμοια σχέδια πολιτικής αποσταθεροποίησης αντιμετωπίσαμε και αντιμετωπίζουμε κι εδώ, στη χώρα μας από τη πρώτη στιγμή. Γνωστοί ακροδεξιοί, εθνικιστικοί κύκλοι, με τις σφραγίδες συλλόγων και σωματείων και την πολιτική καθοδήγηση της Χρυσής Αυγής και άλλων πολιτικών και επιχειρηματικών παραγόντων αλλά και παραθρησκευτικών οργανώσεων, που βεβαίως δεν εκφράζουν την επίσημη θέση της Ελληνικής Εκκλησίας, δοκίμασαν τα πάντα, για να ακυρώσουν αυτή την ελπιδοφόρα προοπτική». 

Και συνέχισε: «Οργάνωσαν επιθέσεις εναντίον γραφείων και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Γέμισαν το διαδίκτυο με ορυμαγδό ψευδών ειδήσεων και ανιστόρητων κηρυγμάτων μίσους. Ενορχήστρωσαν ακόμη και σχολικές καταλήψεις, σπέρνοντας το μίσος στα μυαλά εφήβων μαθητών, επιχειρώντας να τους πείσουν τι ; Ότι «η δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία».

Παράλληλα χαρακτήρισε την Συμφωνία των Πρεσπών ιστορική, πατριωτική και εθνικά ωφέλιμη. «Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι και ιστορική και πατριωτική και εθνικά ωφέλιμη, γιατί ο αληθινός πατριωτισμός δεν είναι να μισείς τις πατρίδες των άλλων, των γύρω σου, είναι να αγωνίζεσαι, για να αναδείξεις την πατρίδα σου σε πρωταγωνίστρια δύναμη ειρήνης, συναδέλφωσης των λαών, οικονομικής και κοινωνικής προόδου, σε μια περιοχή και σ' έναν κόσμο που διαρκώς αποσταθεροποιείται», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Και τώρα αυτές τις μέρες, σε μια Ευρώπη που σκεπάζεται ολοένα και περισσότερο από το σκοτάδι του σωβινισμού, του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας το μήνυμα της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι ακόμη περισσότερο σημαντικό, σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας. 

«Γιατί αποδεικνύουμε ότι σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, μπορούμε, όταν οι προοδευτικές δυνάμεις είναι στη διακυβέρνηση, να γυρίζουμε τη πλάτη στους εθνικισμούς. Ακόμη και όταν αυτοί οι εθνικισμοί στα Βαλκάνια έχουν αφήσει βαρύ το στίγμα τους, αφήνοντας στην περιοχή το προσωνύμιο «Πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.